Potet- og purreløksuppe

Fullsizeoutput 5c46

Jeg vet ikke hvordan det er med dere, men vi har i alle fall noen rutiner på hva slags type mat vi spiser de ulike ukedagene. På mandager har vi for eksempel ofte suppe eller vegetar, og siden det er mandag i morgen kan jeg anbefale denne herlige suppen vi spiste forrige uke.

Det må være verdens enkleste suppe å lage, og den smaker helt nydelig. 

Du trenger ikke følge oppskriften til punkt og prikke,  du kan for eksempel bare bruke poteter og purre og droppe hvitløk, eller du kan tilsette løk, stangselleri, fennikel eller det du måtte ønske. Du kan også velge hva slags topping du vil ha – eller droppe det helt. Jeg bruker alltid topping på suppe, både fordi det ser fint ut og også fordi det hever smaken.

Oppskriften rekker til 4 personer som middag.

Ingredienser:

  • Olje og smør til steking
  • 2 store purrer, hakket
  • Ca 600 gram mandelpoteter i terninger
  • 3 fedd hvitløk, hakket
  • 8 dl kyllingkraft (vann + fond)
  • 2 1/2 dl matfløte
  • 1/2 boks créme frâiche (ikke lettvarianten)
  • Salt og pepper

Forslag til topping:

  • Bacon
  • Pølse
  • reker
  • hakket tomat
  • hakket persille
  • pisket krem
  • olivenolje

Fremgangsmåte:

  • Smelt olje og smør i gryten/ pannen
  • Del purren i ringer og hakk hvitløken
  • Ha dette i gryten
  • La dette surre til purren er blank og myk
  • Del potetene i terninger og ha i gryten
  • Tilsett 8 dl kyllingkraft
  • Kok opp og la dette småkoke i 25-30 minutter
  • Tilsett deretter fløte og créme frâiche
  • Kok opp og la det småkoke noen minutter
  • Kjør til slutt suppen med en stavmikser til den er glatt
  • Smak til med salt og pepper
 

Hell suppe i dype tallerkener og topp med det du ønsker

Jeg toppet med hakket tomat, hakket persille, 1 skje pisket krem og stekt chorizo i små biter + ringlet litt god olivenolje over

A164A752 E5F6 4F45 9286 0F33749EFE57

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *