Halvgrove rundstykker

Fullsizeoutput 5c0e

 

Jeg er veldig glad i å bake gjærbakst så det mangler aldri brød og rundstykker i fryseren vår. Innimellom prøver jeg ut nye sammensetninger og andre ganger baker jeg det «samme gamle».

For noen dager siden bakte jeg en ny utgave av mine favorittrundstykker, denne gangen laget jeg dem grovere.

Når jeg lager bakverk med melk har jeg gått helt over til å bruke bakemjølk, jeg synes den gir et veldig bra resultat. Om du ikke får tak i det kan du bruke vanlig melk

 

Ingredienser 24 rundstykker:

  • 1/2 pk gjær
  • 500 gram hvetemel
  • 250 gram sammalt hvete, grov
  • 250 gram sammalt hvete, fin
  • 6 dl bakemjølk
  • 125 gram usaltet smør
  • 1 egg til deigen
  • 1 ts maldonsalt
  • 2 ts sukker
  • 1 neve revet gulrot
  • 1 egg til pensling

 

Fremgangsmåte:

  • Ha melet i bakebollen
  • Tilsett salt, sukker og egg
  • Lunk melken til fingervarm
  • Løs gjæren opp i litt av melken
  • Ha dette i bakebollen 
  • Ha gulrøttene i bollen
  • Bland deigen sammen i kjøkkenmaskinen med blandekroken
  • Sett eltekrok på maskinen og elt deigen ca 8 minutter
  • Del smøret i biter og tilsett det litt etter litt
  • Pass på at smøret eltes godt inn i deigen før du tilsetter neste smørbit
  • Fortsett med dette helt til alt smøret er eltet inn
  • Elt deigen videre slik at totalt eltetid er ca 15-16 minutter
  • La deigen heve under plast til dobbelt størrelse, ca 1 time, evt litt mer
  • Ha deigen ut på bakebordet og del den i to
  • Rull hver del ut til 2 pølser
  • Del hver pølse i 12 deler og rull dem ut til passe store rundstykker
  • Hev rundstykkene under håndkle i ca 30 minutter
  • Pensle rundstykkene med sammenvispet egg
  • Stek dem midt i ovnen på 190 grader over- og undervarme i ca 15-16 minutter eller til de har fått fin farge
  • Avkjøles på rist

 

Fine å fryse

Anbefaler å varme dem 5 min i ovnen ved 160 grader etter at du har tint dem opp

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *