I dag får dere servert en rykende fersk suppeoppskrift på bloggen. Etter all julematen synes jeg det smaker godt med lettere retter, for eksempel suppe.
Jordskokksuppe er jo godt, det samme er sellerirotsuppe – så da måtte jo en blanding av disse smake godt også tenkte jeg. Og det stemte, det ble en fløyelsmyk og smakfull suppe. Jeg toppet den med litt sprøstekt bacon, litt skinke, stekt eple, tomat og persille. Men du kan selvsagt toppe med det du vil eller droppe det.
Oppskriften holder til middag for minst 4 personer .
Ingredienser:
- Ca 500 gram vasket og renset jordskokk
- Ca 500 gram sellerirot
- 1 løk, hakket
- 3 fedd hvitløk, hakket
- 5 dl vann
- 1 1/2 ss kyllingfond
- 3,5 dl matfløten eller melk
- 2 ss rømme
- Salt og pepper
- Bladpersille
Fremgangsmåte:
- Vask og del opp grønnsakene og ha de over i en gryte
- Tilsett væsken
- Kok opp
- La dette stå og småkoke ca 45 minutter
- Kjennn på grønnsakene om de er myke
- Mos det hele sammen med en stavmikser så det blir helt glatt
- Om du synes suppen er for tynn kan du drysse i litt maisenna
- Om den er for tykk tilsetter du mer væske
- Smak til med salt og pepper og evt annet krydder
- Topp suppen med for eksempel bacon, skinke, stekt eple, tomater eller hva du måtte ønske
Bon Apetit