Potetvafler med rakfiskmousse eller noe annet godt

CXRLyO+JQQWxPZnbG1EJtg

Denne forretten er lettvint å lage og smaker kjempegodt. Du trenger ikke toppe dem med rakfisk, bruk gjerne røkelaks, gravlaks, skinke eller noe annet. Det er bare å bruke fantasien.

Potetvaflene er også en kjempefin måte å bruke rester på hvis du har ferdigkokte poteter. Om du ikke har det koker du bare nye.

 

Potetvafler:

(Oppskriften gir 6-7 vaffelplater)

 

  • 5-600 gram kokte mandelpoteter
  • 3 egg
  • 3/4 boks créme frâiche
  • Salt og pepper
  • Smør til steking

 

  • Avkjøl potetene så de er helt kalde
  • Rør inn 3 egg
  • Tilsett créme frâiche
  • Tilsett salt og pepper
  • Bland godt sammen
  • Røren skal være tykk
  • Varm opp vaffeljernet og ha  i en slev med røre
  • Stek til vaflene får en gyllen farge 

 

Rakfiskmousse 

  • 1 rakfiskfilét (2-250 gram)
  • 1/2 boks seterrømme (ikke lettrømme)
  • 1/2 rødløk eller purre, finhakket
  • Litt presset sitron
  • Salt og pepper

 

  • Hakk rakfisk og rødløk/ purre
  • Visp rømmen stiv
  • Bland rakfisk, løk og rømme
  • Tilsett litt sitronsaft, salt og pepper

DaIth4H3SDu64lE6QUfW1w

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *