Denne forretten er lettvint å lage og smaker kjempegodt. Du trenger ikke toppe dem med rakfisk, bruk gjerne røkelaks, gravlaks, skinke eller noe annet. Det er bare å bruke fantasien.
Potetvaflene er også en kjempefin måte å bruke rester på hvis du har ferdigkokte poteter. Om du ikke har det koker du bare nye.
Potetvafler:
(Oppskriften gir 6-7 vaffelplater)
- 5-600 gram kokte mandelpoteter
- 3 egg
- 3/4 boks créme frâiche
- Salt og pepper
- Smør til steking
- Avkjøl potetene så de er helt kalde
- Rør inn 3 egg
- Tilsett créme frâiche
- Tilsett salt og pepper
- Bland godt sammen
- Røren skal være tykk
- Varm opp vaffeljernet og ha i en slev med røre
- Stek til vaflene får en gyllen farge
Rakfiskmousse
- 1 rakfiskfilét (2-250 gram)
- 1/2 boks seterrømme (ikke lettrømme)
- 1/2 rødløk eller purre, finhakket
- Litt presset sitron
- Salt og pepper
- Hakk rakfisk og rødløk/ purre
- Visp rømmen stiv
- Bland rakfisk, løk og rømme
- Tilsett litt sitronsaft, salt og pepper