Hos oss blir det nesten alltid rester igjen etter flere store etegildet i julen. Nå var det blant annet en pakke med varmrøkt laks som ikke var åpnet en gang. Jeg hadde absolutt ikke lyst på mer julemat så derfor fant jeg på å bruke røkelaksen i en pastarett og tømme kjøleskapet for flere rester. Retten er rask å lage og smaker dessuten veldig godt – sier jeg som egentlig ikke liker varmrøkt laks.
Dette rekker til ca 3-4 personer:
- 350 gram varmrøkt laks
- 1/2 pakke tagliatelle eller annen pasta
- 1 boks matfløte
- 1/2 purre i tynne ringer
- 1 rødløk i tynne skiver
- 3 fedd hvitløk, hakket
- 2 store gulrøtter i små terninger
- 1/2 pk frosne selskapserter
- 6 små tomater (cherrytomater el.l.)
- 1 stor neve svarte oliven uten sten
- 2 ss kapers
- Persille
- Salt
- Pepper
- Rosmarin
- Gjerne litt kyllingfond
Fremgangsmåte
- Skrell gulrøttene og del dem i to på langs. Del deretter hver halvdel i 3 og skjær i veldig små terninger
- Varm olje og smør i pannen og ha gulrøttene oppi og la det surre
- Tilsett løk og hvitløk og la det surre videre til det blir mykt
- Del de små tomatene i 4 og ha dem i pannen
- Del olivenene i 2 og ha dem i pannen sammen med kapers
- Bland og la det surre noen minutter
- Tilsett fløten og bland sammen
- Tilsett ertene og bland sammen med det andre
- Surr videre mens du koker pastaen
- Når pastaen er ferdig slår du av vannet og damper den litt
- Ha pastaen i pannen og bland godt sammen
- Dryss over hakket persille hvis du har
- Skjær laksen i biter og ha den i pannen
- Bland den litt ned i pastaen, men vær forsiktig for den skal ikke gå i stykker
- Ha gjerne litt persille over ved servering