Kremet pasta med varmrøkt laks

Fullsizeoutput 5be3

Hos oss blir det nesten alltid rester igjen etter flere store etegildet i julen. Nå var det blant annet en pakke med varmrøkt laks som ikke var åpnet en gang. Jeg hadde absolutt ikke lyst på mer julemat så derfor fant jeg på å bruke røkelaksen i en pastarett og tømme kjøleskapet for flere rester. Retten er rask å lage og smaker dessuten veldig godt – sier jeg som egentlig ikke liker varmrøkt laks.

Dette rekker til ca 3-4 personer:

  • 350 gram varmrøkt laks
  • 1/2 pakke tagliatelle eller annen pasta
  • 1 boks matfløte
  • 1/2 purre i tynne ringer
  • 1 rødløk i tynne skiver
  • 3 fedd hvitløk, hakket
  • 2 store gulrøtter i små terninger
  • 1/2 pk frosne selskapserter
  • 6 små tomater (cherrytomater el.l.)
  • 1 stor neve svarte oliven uten sten
  • 2 ss kapers
  • Persille
  • Salt
  • Pepper
  • Rosmarin
  • Gjerne litt kyllingfond

Fremgangsmåte

  • Skrell gulrøttene og del dem i to på langs. Del deretter hver halvdel i 3 og skjær i veldig små terninger
  • Varm olje og smør i pannen og ha gulrøttene oppi og la det surre
  • Tilsett løk og hvitløk og la det surre videre til det blir mykt
  • Del de små tomatene i 4 og ha dem i pannen
  • Del olivenene i 2 og ha dem i pannen sammen med kapers
  • Bland og la det surre noen minutter
  • Tilsett fløten og bland sammen
  • Tilsett ertene og bland sammen med det andre
  • Surr videre mens du koker pastaen
  • Når pastaen er ferdig slår du av vannet og damper den litt
  • Ha pastaen i pannen og bland godt sammen
  • Dryss over hakket persille hvis du har
  • Skjær laksen i biter og ha den i pannen
  • Bland den litt ned i pastaen, men vær forsiktig for den skal ikke gå i stykker
  • Ha gjerne litt persille over ved servering
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *