Sølvbryllupsfeiring i Kenya

sølvbryllup16 I påsken feiret vi sølvbryllup på safari i Kenya etterfulgt av en uke i Mombasa. Selve sølvbryllupsdagen, 29.mars, startet med soloppgangstur på Victoriasjøen med innlagt champagnestopp. Noen ytterligere feiring var ikke planlagt, bare avslapning og kos denne dagen. Men under lunchen fikk vi plutselig beskjed om å iføre oss det vi hadde av afrikanske eller andre fargerike klær og stille opp ved bilene om en time. Min mann og jeg ante ingenting av det som skulle skje. I all hemmelighet hadde turens leder i samarbeid med en lokal guide lagt opp til en skikkelig feiring av oss.

Vi kjørte avgårde og endte opp inne på en gårdsplass hos en lokal familie i landsbyen. De hadde innkalt hele nabolaget og båret ut alle møbler fra huset, slaktet en geit, fisket en masse forskjellige fisk og nå var de i full gang med tilberedningen. Det ble bakt chapatta, kuttet grønnsaker, grillet, stekt og kokt etter alle kunstens regler. Selv var jeg med og bakte og fikk faktisk skryt for kjevlingen min :-).

Etter flere timer med forberedelser, sang, musikk, unger som ville ha oppmerksomhet, høner som ruslet rundt etc var det klart for servering. Det ble dekket et stort langbord med alle godsakene og det var mat nok for hele landsbyen tror jeg, det var i alle fall enorme mengder. Vi måtte også være med å beskue hodet og skinnet til geita de hadde slaktet. Det ble holdt taler og spilt afrikansk musikk og voksne og barn danset med litt andre rytmer enn det vi vanligvis ser her hjemme.

Dette ble en dag vi aldri kommer til å glemme, det var en opplevelse uten sidestykke. For det første er vi veldig takknemlige og glade for at Kirsten ordnet denne overraskelsen for oss. Og ikke minst er vi takknemlige overfor den afrikanske familien som åpnet hjemmet sitt for oss og ordnet med all servering. En slik gjestfrihet og omtanke har vi ikke opplevd før, et minne for livet!

Nedenfor følger noen bilder fra festen:

Hjemmet hvor feiringen fant sted:

sølvbryllup15

Geita er på grillen:

sølvbryllup5

Mye forskjellig fisk:

sølvbryllup1

sølvbryllup2

sølvbryllup4

sølvbryllup8

sølvbryllup9

sølvbryllup10

Og jeg bakte chapatta:

sølvbryllup7

Noe av tilbehøret:

sølvbryllup3

Og så var det servert:

sølvbryllup11

sølvbryllup12

Barna må være født med en fantastisk rytme i kroppen:

sølvbryllup13

Og vi måtte beundre geitehodet:

sølvbryllup14

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *