Indrefilét av hest med asparges og søtpotetpuré

En lørdag for noen uker siden sendte jeg mannen min til Slakter’n for å kjøpe lammekjøtt. Men han kom slett ikke hjem med lammekjøtt, han var blitt overtalt til å kjøpe indrefilét av hest som visstnok skulle være så mørt at det smeltet på tungen. Jeg har aldri tilberedt hest før, synes det er litt spesiell mat. Men det var jo bare å brette opp ermene å sette igang. Jeg fant ikke en eneste oppskrift på Nettet, så jeg spurte på Twitter etter råd, men fikk ingen svar der heller. Så da måtte jeg konstruere noe i mitt eget hode. Steking av filéten var ikke noe problem, det er jo samme fremgangsmåte uansett dyr. Men jeg var usikker på tilbehøret. Jeg serverte det med en mos av søtpoteter, sprøstekt spinat, lettkokte asparges og en saus basert på appelsiner. Det var en vellykket kombinasjon.

Ingredienser søtpoteter:

2 søtpoteter

1/2 chili

1/2 lime

Salt og pepper

1 klatt smør

Fremgangsmåte:

Skrell søtpoteten og skjær den i grove terninger.

Kok dem møre i en gryte med vann, tilsatt saften fra en halv lime og chilien skåret i to på langs.

Slå av vannet og fjern chilien når terningene er møre.

Bruk en potetstapper og mos dem til en fin puré.

Smak til med salt, pepper og en liten klatt smør, eventuelt også mer limesaft.

Ingredienser saus

1 ss sukker

1 ss smør

1 ss hvitvinseddik

Saft av 2 appelsiner

5 dl kraft

Salt og pepper

Fremgangsmåte:

Smelt smør og tilsett sukkeret

La det syde til sukkeret er oppløst

Tilsett appelsinsaft og la det koke inn

Tilsett kjøttkraft og la det koke uten lokk til det er redusert til ca 1/3 av opprinnelig mengde

Fremgangsmåte kjøtt

Krydre filéten med salt, pepper og timian og la det ligge i kjøleskapet ca 1 time eller mer

Stek det raskt på begge sider i glovarm panne så det får en fin stekeskorpe

Ta kjøttet ut av pannen og la det ligge på benken til du skal ettersteke det

Vask og rens frisk spinat og del den i strimler

Stek sammen med sjalottløk til spinaten faller sammen

Sett opp varmen og stek videre til spinaten blir sprø

Etterstek kjøttet i pannen på middels varme noen minutter på hver side, jeg hadde det i pannen ca 5 minutter da var det passe etter min smak

Anretning:

Legg søtpotetmos midt på tallerkenen

Fordel sprøstekt spinat rundt

Legg kjøttet på toppen med noen lettkokte asparges over

Hell sausen rundt

Jeg fordelte frø av granateple oppå sausen fordi det så fargerikt og fint ut

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *