Tjukkmjølk-pannacotta med bær

Fullsizeoutput 5bee 

For en tid tilbake fikk jeg servert tjukkmjølkpudding, noe jeg likte veldig godt. Det er jo egentlig det samme som panna-cotta , man kan kalle det hva man vil. 

Så i går fant jeg ut at jeg skulle servere dette til dessert etter et lutefisklag. I fryseren hadde jeg selvplukkede multer (plukket av venner, ikke av meg), så da ble det premiere på denne desserten for min del.

Dersom du ikke liker multer, eller ikke har multer, kan du selvsagt bruke bringebær eller andre bær

I tillegg er denne desserten veldig enkel å lage og tar kort tid. Trenger bare noen timer i kjøleskapet for å stivne.

Ingredienser:

  • 1 liten boks kremfløte
  • 100 gram sukker
  • 1 vaniljestang, evt vanilje-ekstrakt
  • 2 1/2 ark gelantin
  • 3 1/2 dl tjukkmjølk

Fremgangsmåte:

  • Bløt opp gelatinen i kaldt vann
  • Skrap ut frøene av vaniljestangen
  • Kok opp fløte, sukker og vaniljestang
  • Klem ut vannet av gelatinen og løs den opp i den varme fløteblandingen
  • Avkjøl til romtemperatur og tilsett tjukkmjølken
  • Fordel blandingen i dessertglass og sett i kjøleskapet

Servering

  •  Serveres med bær -fritt valg, men jeg brukte multer 
  • Husk å sukre bærene hvis de har vært frosne
  • Fordel bærene på toppen av dessertglassene før servering
  • Vel bekomme

Fullsizeoutput 5bf1

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.