Kremet gulrot- og blomkålsuppe

74C877FB 3ABC 4F62 AE7C 2A833773EEA4

Denne suppen ble til fordi jeg hadde mange grønnsaker i kjøleskapet som jeg ikke visste hvordan jeg skulle få brukt opp. Den er utrolig enkel å lage ved at den har få ingredienser og den smaker helt nydelig og ser utrolig fin ut, har litt fløyelskonsistens hvis man kan kalle noe det.

Nedenfor ser dere hva jeg brukte i suppen, men du kan nok endre litt på det hvis du har flere gulrøtter eller mer blomkål du vil ha brukt opp.

Jeg har brukt matfløte i suppen, men hvis du ikke har det kan du bruke melk.

Jeg har også rukt chilipaste, men du kan bruke finhakket chili i stedet.

Ingredienser:

  • 2 små blomkålhoder eller 1 stort
  • 5-6 gulrøtter
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 5 -6 dl kyllingkraft
  • 1-2 ts chilipaste
  • 1 ss tomatpuré
  • 3 dl matfløte
  • salt og pepper

Garnityr:

  • Hakket bladpersille
  • Hakkede tomater
  • Kyllingpølse eller en annen type i små terninger hvis du ønsker det

Fremgangsmåte:

  • Ha smør og olje i en gryte
  • Hakk løk og hvitløk og ha i gryten
  • La dette surre sammen så det blir mykt
  • Skrell og del gulrøttene i terninger og ha opp i gryten
  • Hell kyllingkraft i gryten (evt vann og buljong, men det blir ikke like godt synes jeg)
  • Vask blomkålen og del i buketter som du har i gryten
  • Skjær stilken i terninger også (men fjern det grønne)
  • Tilsett chilipaste og tomatpuré
  • Kok opp og la det småkoke ca 20-30 minutter
  • Tilsett matfløte og varm opp igjen
  • Mos grønnsakene med en stavmikser
  • Smak til med salt og pepper
  • Suppen skal være tykk, men hvis du synes den blir for tykk tilsetter du bare mer kraft eller fløte
  • Surr pølsene i pannen til den får litt farge
  • Ved servering har du hakket bladpersille og tomater og evt pølse på toppen

B993C236 C51B 4950 87BC 869832291EB7

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *