Jeg setter min ære i å kaste minst mulig mat, så jeg utnytter restene så godt jeg kan. Grønnsaker som har ligget i kjøleskapet blir jo litt triste å se på, litt grå og skrukkete på en måte. Denne gangen undersøkte jeg grønnskafsskuffene og tok fram alle grønnsakene for å sjekke dem. Der var det flere slitne gulrøtter, persillerot, stangselleri, løk, squash, aubergine og enda mer. Alt kunne brukes så da var det mest naturlige å lage en pastarett.
Jeg bruker alltid pasta av god kvalitet og koker den al dente (dvs at den har litt tyggemotstand) Jeg gidder rett og slett ikke å lage pastaen selv, men jeg har faktisk deltatt på pastakurs i Bologna, Italia.
Du trenger absolutt ikke bruke de samme grønnsakene som jeg brukte, du kan ta akkurat det du har i kjøleskapet. Moralen er – IKKE KAST DET SOM FORTSATT KAN BRUKES!
I tillegg brukte jeg tomatbokser, grønnsakskraft, hvitløk, oliven og div krydder
Her kan dere se min «oppskrift”
INGREDIENSER:
Basert på det jeg hadde i kjøleskapet
- 1/2 squash
- auberginer (jeg brukte Farmers long aubergine)
- 1 rødløk
- 3 hvitløkfedd, hakket
- 2 gulrøtter i terninger
- 2 stilker med stangselleri i terninger
- 1 persillerot i terninger
- 1/2 boks tomatpuré
- 2 bokser Mutti tomater eller tilsvarende
- 1 neve svarte oliven uten sten
- 1 neve hakket basilikum og oregano (kan godt bruke andre urter eller krydder)
- 2 terninger med grønnsaksbuljong
- 1 ss balsamicoeddik
- salt og pepper
- Parmesanost, revet
FREMGANGSMÅTE:
- Skjær auberginen i skiver
- Fordel skivene på kjøkkenpapir og dryss over salt for å få ut bitterstoffene
- La dette stå og «svette» 30-40 minutter
- Skyll av alt saltet og tørk auberginen godt
- Legg bakepapir på en stekeplate og legg auberginskivene på brettet
- Pensle skivene med olje
- Sett brettet i ovnen på 160 grader varmluft og la dem stå i 20-30 minutter
- Ha så auberginskivene over i en gryte med litt olje i bunnen
- Skjær løk i skiver og hakk hvitløken
- Ha dette over i en panne og la det surre noen minutter
- Tilsett resten av grønnsakene i små terninger,
- Ha dette i gryten sammen med auberginen
- Tilsett tomatpuré og bland godt
- Skjær squashen i terninger og ha over gryten, bland sammen med de andre grønnsakene
- Tilsett oliven
- Tilsett tomatboksene og bland godt
- Tilsett salt, pepper og urter
- Tilsett balsamicoeddik og grønnsaksbuljong
- Sett lokk på gryten og la det surre a 15-20 minutter
- Kok imens pastaen al dente