Pasta med grønnsaksrester

Fullsizeoutput 5b4b

Jeg setter min ære i å kaste minst mulig mat, så jeg utnytter restene så godt jeg kan. Grønnsaker som har ligget i kjøleskapet blir jo litt triste å se på, litt grå og skrukkete på en måte. Denne gangen undersøkte jeg grønnskafsskuffene og tok fram alle grønnsakene for å sjekke dem. Der var det flere slitne gulrøtter, persillerot, stangselleri, løk, squash, aubergine og enda mer. Alt kunne brukes så da var det mest naturlige å lage en pastarett. 

Jeg bruker alltid pasta av god kvalitet og koker den al dente (dvs at den har litt tyggemotstand) Jeg gidder rett og slett ikke å lage pastaen selv, men jeg har faktisk deltatt på pastakurs i Bologna, Italia.

Du trenger absolutt ikke bruke de samme grønnsakene som jeg brukte, du kan ta akkurat det du har i kjøleskapet. Moralen er – IKKE KAST DET SOM FORTSATT KAN BRUKES!

I tillegg brukte jeg tomatbokser, grønnsakskraft, hvitløk, oliven og div krydder

Her kan dere se min «oppskrift”

INGREDIENSER: 

Basert på det jeg hadde i kjøleskapet

  • 1/2 squash 
  • auberginer (jeg brukte Farmers long aubergine)
  • 1 rødløk
  • 3 hvitløkfedd, hakket
  • 2 gulrøtter i terninger
  • 2 stilker med stangselleri i terninger
  • 1 persillerot i terninger
  • 1/2 boks tomatpuré
  • 2 bokser Mutti tomater eller tilsvarende
  • 1 neve svarte oliven uten sten
  • 1 neve hakket basilikum og oregano (kan godt bruke andre urter eller krydder)
  • 2 terninger med grønnsaksbuljong
  • 1 ss balsamicoeddik
  • salt og pepper
  • Parmesanost, revet

FREMGANGSMÅTE:

Fullsizeoutput 5b49

  • Skjær auberginen  i skiver
  • Fordel skivene på kjøkkenpapir og dryss over salt for å få ut bitterstoffene
  • La dette stå og «svette» 30-40 minutter
  • Skyll av alt saltet og tørk auberginen godt
  • Legg bakepapir på en stekeplate og legg auberginskivene på brettet
  • Pensle skivene med olje 
Fullsizeoutput 5b4a
 
  • Sett brettet i ovnen på 160 grader varmluft og la dem stå i 20-30 minutter
  • Ha så auberginskivene over i en gryte med litt olje i bunnen
  • Skjær løk i skiver og hakk hvitløken 
  • Ha dette over i en panne og la det surre noen minutter
  • Tilsett resten av grønnsakene i små terninger,
  • Ha dette i gryten sammen med auberginen
  • Tilsett tomatpuré og bland godt
  • Skjær squashen i terninger og ha over gryten, bland sammen med de andre grønnsakene
  • Tilsett oliven
  • Tilsett tomatboksene og bland godt
  • Tilsett salt, pepper og urter
  • Tilsett balsamicoeddik og grønnsaksbuljong
  • Sett lokk på gryten og la det surre a 15-20 minutter
  • Kok imens pastaen al dente

Bon Apetit 🙂
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.