Svigermor Karins sjokoladekake

IMG 2956

Det er flere år siden min svigermor døde, hun var bare litt over 60 år da hun fikk påvist kreft og døde bare noen måneder senere. Den gangen var jeg ikke så interessert i matlaging så jeg har ikke noen av hennes oppskrifter dessverre. Men for noen dager siden besøkte vi søsteren hennes, altså Jørns tante, og hun fant fram denne sjokoladekaken som svigermor var kjent for. Jeg synes det ville være fint å ha den på bloggen, blant annet for at andre i familien kan lage denne kaken som de har spist mange ganger når de besøkte henne. Jeg anbefaler også andre å lage den selvsagt 🙂

Svigermor serverte alltid god mat, men hun likte ikke å lage mat som tok for lang tid eller var for komplisert. Denne kaken er intet unntak, det er den kjappeste sjokoladekaken jeg har laget. Her tar man seg ikke tid til å avkjøle kaken før man tar på glasuren en gang. 

Dette er både en rask, enkel og god kake. Anbefales.

 

Ingredienser:

  • 2 store egg
  • 200 g sukker 150 g smeltet smør
  • 1 dl melk
  • 300 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ss bakekakao

 

Fremgangsmåte:

 

  • Sett ovnen på 175 grader over- og undervarme
  • Pisk sukker og egg til det blir en luftig eggedosis, minst 5 minutter
  • Bland bakepulver, hvetemel, vaniljesukker og bakekakao
  • Sikt det inn i eggedosisen mens du rører forsiktig
  • Smelt smøret og bland det med melken
  • Bland dette inn i kakerøren
  • Finn fram en form på 24 cm og legg et bakeark i bunnen, smør sidene med litt smør eller formfett
  • Stek kaken på 175 grader midt i ovnen i 35 minutter
  • Kjenn med en bakeepinne om kaken er gjennomstekt.
  • Hvis ikke må du steke den litt lenger
  • Ta kaken ut av ovnen og behold formen på
  • Bre glasuren utover kaken i formen mens den fortsatt er varm
  • Sett den i kjøleskapet til den skal spises

 

Glasur:

  • 100 g smør
  • 1 ss  kaffe + 1 ss fløte
  • 400 g melis
  • 2 ss bakekakao
  • 2 ts vaniljesukker
 

Fremgangsmåte:

  • Smelt smøret
  • Hell i kaffe
  • Bland godt sammen så det ikke er noen klumper
  • Hell glasuren over den varme kaken og sett den i kjøleskapet til den er avkjølt
  • Ta den ut av kjøleskapet og la den stå på benken en times tid før den skal spises

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.