I denne gryten brukte jeg ørretfilet, men du kan selvsagt bruke laks også. Hvilken fisk du bruker er ikke så nøye, men jeg synes det var fint å bruk en rød fisk siden jeg vanligvis bruker hvit fisk i gryter.
Dette er en enkel gryte hvor jeg har brukt masse grønnsaker og god kraft. Om du ikke har en god kraft så kan du også bruke buljongterning eller fond. Du kan bruke de grønnsakene du har i kjøleskapet og trenger ikke bruke de samme som jeg har brukt.
Jeg vil karakterisere denne gryten som ordentlig god hverdagsmat som er rask å lage. Det går også fint an å varme den opp igjen så du har 2 middager. Oppskriften nedenfor er beregnet til 4 personer.
Ingredienser:
Ca 4-500 gram ørretfilét
1/2 purre
3-4 gulrøtter
1 liten kålrot
1 fennikel
4 -5 poteter
1 løk
1/2 purre, grovhakket (bruk gjerne det grønne)
3 dl kraft + 3 dl melk
2 ss hvetemel
3 ss creme frâiche
Salt og pepper
Dill
Bladpersille
evt andre urter og krydder
Fremgangsmåte:
Ha kraft og melk i gryten
Lag en jevning med 2 ss mel og visp det inn i gryten
Kok opp og la det småkoke i 10 min for å bli kvitt melsmaken
Skjær grønnsakene i terninger og ha dem i gryten (vent med urtene)
La gryten koke videre i 10-15 minutter til grønnsakene er møre
Smak til med salt og pepper og evt annet krydder
Rør Créme Frâiche forsiktig inn i gryten
Smak til om det trengs mer krydder
Skjær fisken i terninger
Tilsett fisken og urtene i gryten
La dette trekke til fisken er ferdig, det går fort (6-7 minutter)
Tilsett litt frisk dill før servering
Til dette serverte jeg nybakt foccacia, men du kan servere loff eller noe annet du liker. Om du vil drøye maten kan du også servere den med ris.