Smørflyndre – det enkle er ofte det beste

8759EB5F E75F 43DD 89FA 266F8EB4473E

Jeg skulle egentlig lage Sole meunière,  men fiskebutikken, som ligger 5 minutter fra kjøkkenet vårt, anbefalte smørflyndrefiléter så da valgte jeg det i stedet. Det hadde jeg aldri laget før så jeg måtte google litt, og fremgangsmåten var stort sett den samme på alle sidene jeg var innom. Det viktigste var at det skulle være enkelt uten for mye tilbehør for å få fram det nydelige fiskesmaken.

Jeg fulgte det rådet og brukte kapers, godt smør og sitron samt asparges og sukkererter som tilbehør. I tillegg laget jeg en blomkålmos i stedet for å servere poteter, noe jeg synes smakte helt utmerket.

Finner du smørflyndre i fiskebutikken så kjøp dem, de smaker helt vidunderlig og er ikke blant de dyreste fiskesortene heller. 

Oppskriften er beregnet til 4 personer

Ingredienser:

Smørflyndrefiléter (antall velger du selv)

150 gram godt smør

Kapers (jeg elsker kapers så jeg brukte 1/2 glass)

skall og saft av 1/2 sitron

1 neve bladpersille, hakket

1 blomkålhode

2-3 små mandelpoteter

1 ss smør

Fremgangsmåte blomkålmos

Vask og rens blomkål og poteter

Del i mindre biter

Kok til det er mørt, ca 20 minutter

Mos med en stavmikser

Tilsett smør og smak til med salt, pepper og annet krydder du måtte ønske

Fremgangsmåte fisk:

Smelt smøret i en kjele ( du kan klare smøret, men du behøver ikke)

Klare smøret vil si at du kun bruker den klare væsken

La smøret koke noen minutter og ta det vekk fra platen

Tilsett kapers, sitron og persille før servering

Sett stekeovnen på 180 – 185 grader (varmluft)

Legg bakepapir på en stekeplate

Legg filetene på rekke og rad på platen

Krydre begge sider med salt og pepper

Sett dem inn i ovnen og la dem bake 5-6 minutter

Ta filetene forsiktig over til tallerkenen

Hell over smøret med kapers, sitron og dill

Legg ønskede grønnsaker ved siden av

Server blomkålmosen i en liten bolle ved siden av eller legg den på tallerkenen (Du kan selvsagt servere retten med gode,  kokte poteter også)

Fullsizeoutput 5967

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *