Jeg skulle egentlig lage Sole meunière, men fiskebutikken, som ligger 5 minutter fra kjøkkenet vårt, anbefalte smørflyndrefiléter så da valgte jeg det i stedet. Det hadde jeg aldri laget før så jeg måtte google litt, og fremgangsmåten var stort sett den samme på alle sidene jeg var innom. Det viktigste var at det skulle være enkelt uten for mye tilbehør for å få fram det nydelige fiskesmaken.
Jeg fulgte det rådet og brukte kapers, godt smør og sitron samt asparges og sukkererter som tilbehør. I tillegg laget jeg en blomkålmos i stedet for å servere poteter, noe jeg synes smakte helt utmerket.
Finner du smørflyndre i fiskebutikken så kjøp dem, de smaker helt vidunderlig og er ikke blant de dyreste fiskesortene heller.
Oppskriften er beregnet til 4 personer
Ingredienser:
Smørflyndrefiléter (antall velger du selv)
150 gram godt smør
Kapers (jeg elsker kapers så jeg brukte 1/2 glass)
skall og saft av 1/2 sitron
1 neve bladpersille, hakket
1 blomkålhode
2-3 små mandelpoteter
1 ss smør
Fremgangsmåte blomkålmos
Vask og rens blomkål og poteter
Del i mindre biter
Kok til det er mørt, ca 20 minutter
Mos med en stavmikser
Tilsett smør og smak til med salt, pepper og annet krydder du måtte ønske
Fremgangsmåte fisk:
Smelt smøret i en kjele ( du kan klare smøret, men du behøver ikke)
Klare smøret vil si at du kun bruker den klare væsken
La smøret koke noen minutter og ta det vekk fra platen
Tilsett kapers, sitron og persille før servering
Sett stekeovnen på 180 – 185 grader (varmluft)
Legg bakepapir på en stekeplate
Legg filetene på rekke og rad på platen
Krydre begge sider med salt og pepper
Sett dem inn i ovnen og la dem bake 5-6 minutter
Ta filetene forsiktig over til tallerkenen
Hell over smøret med kapers, sitron og dill
Legg ønskede grønnsaker ved siden av
Server blomkålmosen i en liten bolle ved siden av eller legg den på tallerkenen (Du kan selvsagt servere retten med gode, kokte poteter også)