Denne forretten fikk jeg servert i et selskap jeg var i, og synes den smakte helt nydelig. Dessuten var den enkel og passet bra foran for eksempel en fiskemiddag. Som vanlig har jeg endret litt på oppskriften i forhold til den jeg fikk av vertinnen. Men forandringen består kun av at jeg tilsatte mango, og den kan du jo bare fjerne hvis du vil.
Noe som er svært viktig i denne retten er skinken. Det MÅ være god skinke ellers blir retten ødelagt, jeg har nemlig prøvd begge deler.
Du kan lage retten ferdig før gjestene kommer, men avocadoen må du selvsagt tilsette rett før servering.
Oppskriften er beregnet til 4 personer:
Ingredienser:
- God skinke, for eksempel Parmaskinke av god kvalitet
- 2 modne avocadoer
- 1/2 moden mango (kan utelates)
- Litt salat
- 4 ss hakkede valnøttkjerner
- Grovhakket basilikum
Dressing:
- 2 ss god olivenolje (jeg bruker olje fra Olivenlunden)
- saft av 1/2 lime
- en klype sukker
- Visp godt sammen
- Smak deg frem slik at det blir riktig balanse i dressingen
Legg litt salat på tallerkenene og dander resten av ingrediensene over
Drypp dressingen over
Pynt med f.eks. basilikum
Serveres med god loff eller focaccia
Hvor mange er denne oppskriften ment til?
Beklager sent svar. Det ser ut på bildet som jeg har servert den til 6 personer. Vanligvis er oppskriftene beregnet til 4, men her ser det altså ut som det er 6.