Forrett med avocado, mango og skinke

Fullsizeoutput 5702

Denne forretten fikk jeg servert i et selskap jeg var i, og synes den smakte helt nydelig. Dessuten var den enkel og passet bra foran for eksempel en fiskemiddag. Som vanlig har jeg endret litt på oppskriften i forhold til den jeg fikk av vertinnen. Men forandringen består kun av at jeg tilsatte mango, og den kan du jo bare fjerne hvis du vil.

Noe som er svært viktig i denne retten er skinken. Det MÅ være god skinke ellers blir retten ødelagt, jeg har nemlig prøvd begge deler.

Du kan lage retten ferdig før gjestene kommer, men avocadoen må du selvsagt tilsette rett før servering.

Oppskriften er beregnet til 4 personer:

Ingredienser:

  • God skinke, for eksempel Parmaskinke av god kvalitet
  • 2 modne avocadoer
  • 1/2 moden mango (kan utelates)
  • Litt salat
  • 4 ss hakkede valnøttkjerner
  • Grovhakket basilikum 

Dressing:

  • 2 ss god olivenolje (jeg bruker olje fra Olivenlunden)
  • saft av 1/2 lime
  • en klype sukker
  • Visp godt sammen
  • Smak deg frem slik at det blir riktig balanse i dressingen 

Legg litt salat på tallerkenene og dander resten av ingrediensene over

Drypp dressingen over

Pynt med f.eks. basilikum

Serveres med god loff eller focaccia

Fullsizeoutput 5703

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *