Tagliatelle med laks, sitron og annet godt

Fullsizeoutput 58b7

Vi spiser mye fisk her i huset, så det er det som dominerer i oppskriftene mine ved siden av vegetar. Når det gjelder laks så foretrekker jeg absolutt vill-laks, men den er så kostbar at det er helt unødvendig å bruke det i en rett hvor det er så mange andre smaker. 

Jeg har brukt salmalaks her, men du kan bruke hva du vil av fersk laks. Retten er i alle fall enkel å lage og smaker deilig – en frisk og god hverdagsmiddag.

Ingredienser:

  • 400 gram laksefilét i skiver eller terninger
  • 4 -5 nøster med fersk tagliatelle eller annen type pasta
  • 1 pakke sukkererter, del sukkerertene delt i 2
  • 4-5 sjampinjong i tynne skiver
  • 1 sjalottløk, hakket
  • 1 liten pakke fersk spinat (65 gram)
  • 1 sitron, skall og saft
  • 1 liten boks matfløte eller kremfløte
  • 50 gram revet parmesan
  • urter hvis du har (jeg brukte litt persille og basilikum)
  • salt og pepper
  • olje og smør til steking

Fremgangsmåte:

  • Start med å ha olje og smør i pannen og surr sjalottløk, sjampinjong og sukkererter noen minutter
  • Tilsett spinaten og la den surre med til den faller sammen
  • Tilsett fløten og bland godt sammen
  • Skrubb sitronen godt og riv skallet fint, kun det gule
  • Press saften av halvparten av sitronen (smak til før du tilsetter all sitronsaften)
  • Tilsett sitronskall, saft og parmesan
  • Bland sammen
  • Kok opp tagliatelle og ha det i pannen sammen med det andre, bland godt sammen. Du kan også servere tagliatelle ved siden av
  • Tilsett laksen og bland forsiktig så ikke laksen går i stykker
  • Smak til med krydder og urter
AosIrj67QXC3SxiaxXNAKg
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *