Vi spiser mye fisk her i huset, så det er det som dominerer i oppskriftene mine ved siden av vegetar. Når det gjelder laks så foretrekker jeg absolutt vill-laks, men den er så kostbar at det er helt unødvendig å bruke det i en rett hvor det er så mange andre smaker.
Jeg har brukt salmalaks her, men du kan bruke hva du vil av fersk laks. Retten er i alle fall enkel å lage og smaker deilig – en frisk og god hverdagsmiddag.
Ingredienser:
- 400 gram laksefilét i skiver eller terninger
- 4 -5 nøster med fersk tagliatelle eller annen type pasta
- 1 pakke sukkererter, del sukkerertene delt i 2
- 4-5 sjampinjong i tynne skiver
- 1 sjalottløk, hakket
- 1 liten pakke fersk spinat (65 gram)
- 1 sitron, skall og saft
- 1 liten boks matfløte eller kremfløte
- 50 gram revet parmesan
- urter hvis du har (jeg brukte litt persille og basilikum)
- salt og pepper
- olje og smør til steking
Fremgangsmåte:
- Start med å ha olje og smør i pannen og surr sjalottløk, sjampinjong og sukkererter noen minutter
- Tilsett spinaten og la den surre med til den faller sammen
- Tilsett fløten og bland godt sammen
- Skrubb sitronen godt og riv skallet fint, kun det gule
- Press saften av halvparten av sitronen (smak til før du tilsetter all sitronsaften)
- Tilsett sitronskall, saft og parmesan
- Bland sammen
- Kok opp tagliatelle og ha det i pannen sammen med det andre, bland godt sammen. Du kan også servere tagliatelle ved siden av
- Tilsett laksen og bland forsiktig så ikke laksen går i stykker
- Smak til med krydder og urter