Her i huset spiser vi mye fisk og grønnsaker og har nesten sluttet helt å spise kjøtt.
Jeg prøver å variere fiskemåltidene så godt jeg kan, fiskepudding, fiskekaker, fiskegrateng, lakselasagne og en del annet. I går valgte jeg å lage en fiskesuppe, det er jo bare SÅ godt. Jeg burde lage det mye oftere egentlig.
Grunnen til at suppen blir så god er blant annet den hjemmelagde skalldyrkraften. Vi spiser mye skalldyr så vi har god tilgang på skall og alltid kraft i fryseren. Vi fryser kraften ned i terninger så vi bare kan ta opp det antallet vi trenger. Men om du ikke har hjemmelaget kraft kan du bruke buljongterninger eller fond selvsagt.
INGREDIENSER:
- 6 – 700 gram fersk torsk og laks, ca halvparten av hver
- 3-4 sjalotteløk, finhakket
- 4-5 hvitløkfedd, finhakket
- 3 gulrøtter i små terninger
- 2 dl hvitvin
- olivenolje
- 7 1/2 dl god fiskekraft, jeg bruker hjemmelaget (bruk evt buljongterning)
- 1 liten kartong kremfløte
- 3 ss creme fraiche
- 1/2 purre
- salt og pepper
- hakket bladpersille og dill
- 1 neve ferske, rensende reker eller 1 glass rensede
FREMGANGSMÅTE:
- Fres sjalottløk, hvitløk, purre og gulrøtter i en blanding av smør og olje
- Tilsett hvitvin og kok inn til halvparten
- Hell over fiskekraft og fløte
- La dette koke noen minutter
- Bland deretter inn creme fraiche
- La dette koke inn så det får en fyldig konsistens
- Smak til med salt og pepper
- Skjær fisken i passé store terninger og legg i suppen
- La fisken trekke på svak varme, ca 5-6 minutter
- Skrell rekene og ha dem oppi rett før servering
- Dryss over hakket dill
Jeg serverte suppen med hjemmebakt foccacia genovese