Panerte torsketunger

Fullsizeoutput 57a9

Nå er det skreisesong, dere! Ekstremt tidlig i år, i fjor kom den ikke før i midten av februar. Får håpe den varer lenge selv om den starter tidlig.

Skrei er blant mine aller største favoritter og jeg spiser den i alle former, gjerne en gang per uke så lenge sesongen varer. Jeg lager skreimølje, skreiloin på mange forskjellige måter og ikke minst panerte tunger som kanskje er den aller største favoritten.

Det er flere oppskrifter på tunger på bloggen, men jeg tenkte at det gjør ingen ting med en liten gjentakelse siden vi nå er i starten av sesongen. Har du ikke smakt det? Da vil jeg anbefale deg å prøve, har aldri opplevd at noen sier de ikke liker det.

INGREDIENSER:

  • Torsketunger, beregn rikelig så har du rester som kan brukes til pålegg eller lunch neste dag.
  • Til panering:
  • 2 egg
  • Hvetemel
  • Panko eller annet griljeringsmel
  • Salt og pepper
  • Olje og smør til steking

FREMGANGSMÅTE

  • Skyll torsketungene i kaldt vann
  • Tørk dem på kjøkkenpapir
  • Salte og pepre
  • Dypp dem først i hvetemel, deretter i egg og til slutt i panko/griljeringsmel
  • Stek dem ved middels/ høy varme til de får en gylden og sprø skorpe
  • Etterstek evt i ovnen

REMULADESAUS:

  • 1 dl god majones
  • 1 dl creme fraishe eller rømme
  • 1 ss sylteagurk, finhakket
  • 1-2 ss kapers, finhakket
  • 1-2 ss frisk estragon, hakket (eller estragonkrydder)
  • Saft av 1/2 sitron
  • salt og pepper
  • Bland alle ingrediensene sammen og la trekke  i minst 30 minutter slik at smakene får «satt seg». 

SERVERING:

Jeg pleier å servere torsketungene med for eksempel lettkokte gulrøtter, grønne erter eller en god salat. Mandelpoteter hører med


Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *