Nyttårssuppe av rester

82A4403F F35B 4C91 B44B B27251BB6601

Vel overstått, kjære lesere! Vet ikke om dere er som meg, men nå er jeg så lei rødt kjøtt at jeg aldri kunne tenke meg å spise det igjen. Kunne gjerne tenke meg vegisterkaker og nøttestek neste jul, men jeg vet at det aldri vil bli noe av på grunn av de andre i familien.

Men en periode fremover nå vil jeg nok ikke smake kjøtt, noe som er helt vanlig for meg etter jul. Nå spiser vi vanligvis svært lite kjøtt, det blir mest fisk og vegetarmat, og så spiser vi en del kylling også. I går så jeg hva jeg hadde av rester i kjøleskapet og laget denne suppen av det jeg fant. Imidlertid kan du selvsagt bruke det du har i ditt kjøleskap, dette er mest ment som et tips for å utnytte det som finnes, slitne gulrøtter for eksempel.

Det jeg hadde var imidlertid dette:

 • 1 blomkålhode
 • 10 jordskokk
 • 4 gulrøtter
 • 1 løk
 • 3 fedd hvitløk
 • 2 mandelpoteter

I tillegg brukte jeg:

 • 5 dl kyllingkraft eller grønnsakskraft (vann + fond eller buljongterning)
 • 5 dl melk
 • Salt og pepper
 • Annet krydder etter ønske
 • 1 kyllingpølse som garnityr (kan droppes)
 • Litt finhakket purre

Fremgangsmåte:

 • Del alle grønnsakene i store biter og legg i kjelen
 • Tilsett melk og kraft
 • Kok opp og la det koke til grønnsakene er myke, 20 min ca
 • Kjør suppen helt glatt med en stavmikser
 • Smak til med mer krydder om det er behov for det
 • Stek en kyllingpølse, litt skinke eller bacon til garnityr

Jeg serverte suppen med rugsprø, men server den gjerne med loff eller noe annet du har lyst på.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *