Selv om vi bare er i midten av desember begynner jeg å bli litt lei julemat. Er det mulig? Jada, med meg og mat er det meste mulig. I alle fall har jeg laget noen knallgode pastaretter i det siste, og denne er jeg bare nødt til å dele med dere, for den ble en skikkelig innertier for både Jørn og meg. Dessuten er det en rett som egner seg godt til rester, man tar det man har i kjøleskapet. Den minner litt om Pasta Carbonara, men har mer grønnsaker og spinat.
Neste uke har jeg tenkt å servere middager som ikke har den minste tilknytning til jul; for eksempel fiskepudding, pasta al forno og slike ting. Kan jo ikke bli helt lei av julematen når julen kommer heller.
Denne retten kan jeg absolutt anbefale i alle fall.
INGREDIENSER:
- Pasta i den form du ønsker
- Bacon eller pølser eller begge deler
- 2 sjalottløk i skiver
- 4 fedd hvitløk, hakket
- 1 pose fersk spinat
- 1 -2 gulrøtter i terninger
- 1/2 blomkål i terninger
- 1 stor tomat uten «innmat», delt i terninger
- 4-5 sjampinjonger i skiver
- 3 egg
- 1 boks matfløte
- 1 neve revet parmesan
- 1 neve revet cheddar eller lignende
- 1 neve ruccola eller persille el.l.
- Salt og pepper
FREMGANGSMÅTE:
- Ha olje i pannen og surr bacon og/ eller pølser til baconet er litt sprøtt, men ikke for mye
- Sett til side
- Surr løk, hvitløk, gulrøtter og blomkål noen minutter
- Tilsett tomat og sjampinjong i pannen og la det surre videre et par minutter
- Tilsett spinaten og la den surre med til den faller sammen
- Tilsett det ferdigstekte baconet/pølsene
- Ha den ferdigkokte pastaen opp i pannen sammen med spinatblandingen
- Bland forsiktig sammen
- Pisk eggene sammen og tilsett fløten
- Ha eggeblanding i pannen og bland forsiktig sammen
- Tilsett bladpersille
- Smak til med salt og pepper