Pasta med bacon, grønnsaker og ost

Fullsizeoutput 56fd

Selv om vi bare er i midten av desember begynner jeg å bli litt lei julemat. Er det mulig? Jada, med meg og mat er det meste mulig. I alle fall har jeg laget noen knallgode pastaretter i det siste, og denne er jeg bare nødt til å dele med dere, for den ble en skikkelig innertier for både Jørn og meg. Dessuten er det en rett som egner seg godt til rester, man tar det man har i kjøleskapet. Den minner litt om Pasta Carbonara, men har mer grønnsaker og spinat.

Neste uke har jeg tenkt å servere middager som ikke har den minste tilknytning til jul; for eksempel fiskepudding, pasta al forno og slike ting. Kan jo ikke bli helt lei av julematen når julen kommer heller.

Denne retten kan jeg absolutt anbefale i alle fall.

INGREDIENSER:

  • Pasta i den form du ønsker
  • Bacon eller pølser eller begge deler
  • 2 sjalottløk i skiver
  • 4 fedd hvitløk, hakket
  • 1 pose fersk spinat
  • 1 -2 gulrøtter i terninger
  • 1/2 blomkål i terninger
  • 1 stor tomat uten «innmat», delt i terninger
  • 4-5 sjampinjonger i skiver
  • 3 egg
  • 1 boks matfløte
  • 1 neve revet parmesan
  • 1 neve revet cheddar eller lignende
  • 1 neve ruccola eller persille el.l.
  • Salt og pepper

FREMGANGSMÅTE:

  • Ha olje i pannen og surr bacon og/ eller pølser til baconet er litt sprøtt, men ikke for mye
  • Sett til side
  • Surr løk, hvitløk, gulrøtter og blomkål noen minutter
  • Tilsett tomat og sjampinjong i pannen og la det surre videre et par minutter
  • Tilsett spinaten og la den surre med til den faller sammen
IMG 6998
 
  • Tilsett det ferdigstekte baconet/pølsene
  • Ha den ferdigkokte pastaen opp i pannen sammen med spinatblandingen
  • Bland forsiktig sammen
  • Pisk eggene sammen og tilsett fløten
  • Ha eggeblanding i pannen og bland forsiktig sammen
IMG 6999
  • Tilsett bladpersille
  • Smak til med salt og pepper
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *