Nydelig dajm-iskake med kjeksbunn og bærcoulis

Fullsizeoutput 5711

Denne kaken har jeg servert ofte i det siste. Den smaker godt og er fargerik og fin å se på. Det tar litt tid å lage den, men når den først er laget putter du den i fryseren og kan bare ta den fram når den skal serveres.

Det er viktig å ta den fram 10-15 minutter før den skal spises så blir det mye enklere å dele den opp.

Jeg bruker coulis som tilbehør, og her kan du selv velge om du vil bruke bringebær, jordbær eller kirsebær. De frosne er helt supre å bruke . Jeg bruker friske bær å pynte med i stedet.

Bærene jeg pleier å bruke er fra Eldorado, men du kan selvsagt bruke de du har lyst til.

Jeg har funnet mange oppskrifter på iskaker med dajm på nettet, og dette er en blanding av forskjellige og litt meg selv også 🙂

Fullsizeoutput 5763

INGREDIENSER KAKEN

Bunn:

  • 10 Bixit-kjeks
  • 50 gram smeltet usaltet smør

Fyll:

  • 3 egg
  • 1 1/2 dl sukker
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 dl kremfløte
  • 4 plater Dajm sjokolade
  • 3 plater gelatin
  • 1 ts vaniljesukker

FREMGANGSMÅTE:

  • Knus kjeksen i en kjøkkenmaskin
  • Smelt smøret og bland med kjeksen
  • Trykk blandingen ned i bunnen på en form på ca 24 cm
  • Knekk og skill eggene
  • Pisk eggehvitene stive og sett til side
  • Pisk eggeplommer og sukker lyst og luftig
  • Visp creme fraiche luftig og bland med vaniljesukker
  • Bland crème fraiche med eggedosisen
  • Visp fløten til krem og bland med røren
  • Vend de stivpiskede eggehvitene inn i røren
  • Legg gelatinplatene i kaldt vann i noen minutter til de er myke (5-10 minutter)
  • Klem ut vannet og smelt det i 0,5 dl kokende vann
  • Avkjøl noen minutter
  • Hakk Dajm-sjokoladen fint i en kjøkkenmaskin
  • Rør sjokoladen og gelantinen inn i røren og bland godt
  • Hell fyllet over kjeksbunnen i formen
  • Legg folie over og sett i fryseren i minst 5 timer
  • Men den kan også oppbevares i flere uker før du bruker den, smaken er like god
  • Når den skal serveres er det fint å dekorere med hakket sjokolade og bringebær på et speil av bribngebærcoulis.
  • Dette er virkelig snadder

COULIS

Oppskriften på Coulis har jeg lånt av Kristine som har den flotte bloggen Det søte liv

  • Du kan altså bruke de bærene du ønsker, men jeg er mest begeistret for bringebær
  • 500 gram frosne bringebær
  • 150 gram skker
  • 1 dl vann
  • 2 ss sitronsaft
  • Ha bringebærene i en kjele og tilsett sukker, vann og sitronsaft
  • Varm opp bærene under omrøring
  • Når bærene er myke og sukkeret har smeltet kjører du blandingen med en stavmikser eller en foodprosessor
  • Presss så bringebærsausen gjennom en sikt så alle bringebærfrøene fjernes
  • Press godt med en skje så du får med mest mulig av sausen
  • Husk å skrape under sikten også
  • Coulisen holder seg flere dager i kjøleskapet og kan også fryses
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *