Mac’n Cheese er vel omtrent nasjonalrett i USA i tillegg til burgere. Jeg har valgt å sette mitt preg på den for at den skal bli mer mettende og dessuten sunn. Grønnkål er den sunneste av alle kålslagene, spesielt rik på jern og C-vitamin.
Vi spiser salat nesten hver eneste dag, og jeg serverte den også som tilbehør til Mac’en, vet ikke om det er vanlig i moderlandet. Men godt var det i alle fall.
Jeg kokte makaronien mens jeg spiste frokost så var i alle fall det ferdig når jeg skulle tilberede den senere på dagen. Og da gikk resten som en lek.
Anbefales, alle liker Mac’n Cheese tror jeg, hvis du ikke er veganer da.
INGREDIENSER:
- 1/2 pakke makaroni (ca 250 gram)
- 1 pakke vasket grønnkål (Go Green)
- 2 sjalottløk
- 2 gulrøtter i små terninger
- 200-250 gram røkt skinke i terninger
- Ca 200-250 blandet revet ost
- Panko eller griljermel
- 2 ss smør
- 2 ss hvetemel
- Ca 5 dl melk
FREMGANGSMÅTE:
- Kok makaronien etter anvisningen på pakken (kan gjøres på forhånd)
- Skjær opp grønnsakene
- Riv ostene på et rivjern eller kjøp ferdig revet ost
- Finn fram en kjele og smelt smøret
- Tilsett løken og la den surre til den er blank og myk
- Rør inn hvetemelet
- Spe med melken litt etter litt
- Tilsett grønnkålen og de øvrige grønnsakene samt halvparten av osten
- Tilsett makaroni og bland det hele sammen
- Smak til med salt og pepper og evt annet krydder
- Ha blandingen i en ildfast form
- Bland sammen resten av osten og 1 1/2 dl manko/ griljermel
- Sett ovnen på 200 grader
- Stek på midterste rille i ovnen i ca 30 minutter eller til den har en fin farge
Jeg serverte denne retten sammen med en enkel salat
Snaddermat