Kyllingfilet med pasta

Fullsizeoutput 56ec

Denne kyllingformen er blant favorittene innen hverdagsmat. Så enkel og rask og full av smak. Jeg bruker kyllingfilet til denne retten for jeg synes det smaker bedre enn å bruke ferdig grillkylling, men det kan du bestemme selv så klart. Og som vanlig har jeg tilsatt en del grønnsaker og urter i formen også.

Som tilbehør laget jeg en enkel salat og en saus basert på lettrømme og litt sennep. Smaker deilig og er kjempeenkelt. Oppskriften rekker til 4 personer.

Ingredienser:

  • 2-300 gram pastaskruer eller annen pasta
  • 2 ss smør
  • 4 kyllingfiléter
  • 1 løk, hakket
  • 4 gulrøtter i skiver
  • 1/2 squash i terninger
  • 2-3 hvitløkfedd, hakket
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 ts sukker
  • 1 neve hakket basilikum
  • 1/2 boks crème fraîche
  • salt og pepper
  • oregano
  • revet ost

Fremgangsmåte:

  • Kok pastaen i lettsaltet vann
  • Hell av vannet og ha den over i en bolle
  • Tilsett 1-2 ss smør som smelter inn i pastaen
  • Sett til side
  • Skjær kyllingfileten i skiver og krydre med salt og pepper
  • Smelt smør og olje i pannen og brun kyllingen, helst i flere omganger
  • Sett kjøttet til side
  • Hakk løk og skjær resten av grønnsakene i biter
  • La de surre i pannen i ca 5 minutter
  • Tilsett tomatboksen, tomatpuré, sukker og basilikum
  • Kok opp og la det surre noen minutter
  • Smak til og tilsett evt litt kyllingkraft eller buljongterning
  • Bland pasta, killing, tomatsausen og crème frâiche
  • Fordel det hele i en ildfast form
  • Dryss over revet ost og ha litt oregano på toppen
  • Stek i ovnen ca 20-30 minutter ved 200 grader til retten har fått pen, gylden farge

VQmM11qRRkqxPxUenMAB8Q

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *