Denne kyllingformen er blant favorittene innen hverdagsmat. Så enkel og rask og full av smak. Jeg bruker kyllingfilet til denne retten for jeg synes det smaker bedre enn å bruke ferdig grillkylling, men det kan du bestemme selv så klart. Og som vanlig har jeg tilsatt en del grønnsaker og urter i formen også.
Som tilbehør laget jeg en enkel salat og en saus basert på lettrømme og litt sennep. Smaker deilig og er kjempeenkelt. Oppskriften rekker til 4 personer.
Ingredienser:
- 2-300 gram pastaskruer eller annen pasta
- 2 ss smør
- 4 kyllingfiléter
- 1 løk, hakket
- 4 gulrøtter i skiver
- 1/2 squash i terninger
- 2-3 hvitløkfedd, hakket
- 1 boks hermetiske tomater
- 2 ss tomatpuré
- 1 ts sukker
- 1 neve hakket basilikum
- 1/2 boks crème fraîche
- salt og pepper
- oregano
- revet ost
Fremgangsmåte:
- Kok pastaen i lettsaltet vann
- Hell av vannet og ha den over i en bolle
- Tilsett 1-2 ss smør som smelter inn i pastaen
- Sett til side
- Skjær kyllingfileten i skiver og krydre med salt og pepper
- Smelt smør og olje i pannen og brun kyllingen, helst i flere omganger
- Sett kjøttet til side
- Hakk løk og skjær resten av grønnsakene i biter
- La de surre i pannen i ca 5 minutter
- Tilsett tomatboksen, tomatpuré, sukker og basilikum
- Kok opp og la det surre noen minutter
- Smak til og tilsett evt litt kyllingkraft eller buljongterning
- Bland pasta, killing, tomatsausen og crème frâiche
- Fordel det hele i en ildfast form
- Dryss over revet ost og ha litt oregano på toppen
- Stek i ovnen ca 20-30 minutter ved 200 grader til retten har fått pen, gylden farge