Torskeloin med parmaskinke, blomkålmos og bakte grønnsaker

8514239D EC7A 4576 BD28 7B3B82B599DE

Torsk er og blir en av mine favoritter, og her får dere en enkel  oppskrift som smaker nydelig. Ved siden av serverte jeg blomkålmos og grønnsaker som fortsatt hadde litt tyggemotstand, det var virkelig en god match.

Dette er ikke en ny oppskrift, jeg har laget den flere ganger før, men jeg har gitt den en liten ansiktsløftning her. Når man endrer på gamle oppskrifter så blir det omtrent en ny oppskrift

Disse grønnsakene trenger ulik tilberedningstid så for å unngå at noen av dem blir bløte bør gulrøttene kokes et par minutter før de bakes sammen med resten av grønnsakene.

Det er som alltid viktig at torsken ikke bakes for lenge, 10 minutter pleier å være passe.

INGREDIENSER 4 PERSONER:

  • Ca 750 gram torskeloin eller torskefilét
  • 1/2 pakke skinke, for eksempel parmaskinke eller Strandaskinke 
  • 4 gulrøtter i store biter
  • 1/2 squash i store biter
  • 10 cherrytomater delt i to
  • 2 sjalottløk i biter
  • 1 neve basilikum
  • 2 blomkålhoder
  • 2 ss smør

FREMGANGSMÅTE

  • Tørk fisken og del den i skiver
  • Dryss over salt og la den ligge på kjøkkenbenken ca 15 minutter
  • Skyll av saltet
  • Krydre med salt og pepper
  • Ha olivenolje i en ildfast form og legg fisken i formen
  • legg litt basilikum på hvert fiskestykke og legg en skinkeskive over
  • Fordel noen klumper med smør over

GRØNNSAKER:

  • Vask og skrell grønnsakene
  • Del gulrøtter og squash i store biter
  • Siden gulrøttene trenger lenger koketid enn squash må de kokes litt først, så kok gulrøttene 2-3 minutter og skyll dem deretter i kaldt vann
  • Ha olivenolje i en ildfast form
  • Fordel grønnsakene i formen
  • Dryss over hakket basilikum, salt og pepper
  • Ringle over olivenolje
  • Bak i ovnen ca 15 minutter

BLOMKÅLMOS

  • 2 blomkålhoder
  • Salt og pepper
  • 2-3 ss smør 
  • Vask og rens blomkålen godt og fjern alle grønne blader, men ta vare på stilken
  • Del blomkålen i store buketter, ta med stilken
  • Legg den over i en kjele med lettsaltet vann og la det koke i 10-12 minutter
  • Jeg liker best at den ikke er helt gjennomkokt, men gir litt motstand
  • Slå av vannet, damp den tørr og tilsett 2 ss smør eller mer
  • Mos blomkålen og smak til med salt og pepper

 4ycYOceRQzCGoVdOYosBKA

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *