Det er SÅ mye deilig man kan lage av kylling, og jeg vet virkelig ikke hvor mange kyllingoppskrifter jeg har på bloggen. Det er helstekt kylling, kyllinglår og kyllingbryst, jeg liker alle delene av kylling. Men jeg er nøye på å kjøpe god kylling, jeg bryr meg ikke om prisen, det viktigste er kvaliteten. Uansett er ikke kylling kostbar mat.
Denne gangen har jeg tatt utgangspunkt i en rett Wenche Andersen laget på God morgen Norge, men siden den inneholdt en del ingredienser jeg ikke kan spise så har jeg endret den ganske mye. Her er kyllingen lagt i en marinade som setter god smak på kyllingen, og du kan absolutt tilsette sterkere ingredienser enn meg, for eksempel chili og ingefær
Her er i alle fall oppskriften jeg brukte:
Marinade:
- 1/2 dl soyasaus
- 1/2 dl flytende honning
- Finrevet skall og saft av 1 lime
- 2-3 fedd finhakket hvitløk
- 2 ss sesamolje, kan evt byttes ut mot olivenolje
Grønnsaker:
- 1 løk
- 2 gulrøtter
- Ca 3 ss smeltet smør
- 6 dl kyllingkraft
- 200 gram frosne erter
- Evt frisk koriander eller andre urter
Fremgangsmåte:
- Bland sammen alle ingrediensene til marinaden
- Legg kyllinglårene i marinaden (beregn 1 lår per person)
- Vend kyllinglårene så marinaden fordeler seg rundt lårene
- La formen stå på benken og trekke i ca 20 minutter (Du kan evt la det stå i kjøleskapet noen timer, men ta det i såfall ut ca en halvtime før det skal tilberedes)
- Del grønnsaker i biter og finhakk hvitløken
- Varm stekovnen til 200 grader
- Ha olje og smør i en stekepanne med høye kanter (kan også bruke en gryte) og la det bli varmt
- Ta kyllinglårene ut av marinaden og legg dem i den varme pannen
- Stek til lårene er gyldne, men ikke gjennomstekt
- Ta dem opp og sett til side
- Tilsett grønnsakene i pannen og rør sammen før du tilsetter kraften og halvparten av marinaden
- Kok opp og rør lett om
- Finn fram en ildfast form og hell i innholdet i pannen og kyllinglårene
- Stek i 20 minutter
- Fordel de frosne ertene i formen
- Stek videre til kyllinglårene er gjennomstekt
- Lag et snitt inn i kjøttet på det tykkeste inn mot benet og sjekk at det er gjennomstekt (saften som pipler ut skal være helt blank)
Serveres med kokt jasminris