Fargerike rotgrønnsaker

Fullsizeoutput 56b8 

Fullsizeoutput 56b9

Kanskje det aller beste med høsten for meg er rotgrønnsakene, de er i alle fall veldig nærme toppen. Det er rett og slett helt fabelaktig godt, og spesielt gode synes jeg de blir når de får godgjøre seg i ovnen 20-30 minutter. Og så kan de jo brukes til alt mulig, fiskeretter og kjøttretter av alle slag og selvsagt som selvstendig rett også.

Når det gjelder rotgrønnsakene så kan du ta de du liker best, eller som meg – ta alt du finner hvis du liker det. Det blir godt uansett synes jeg. Men jeg vil fraråde bruk av rødbeter, de har så sterk farge at de farger grønnsakene rundt og det blir udelikat å se på. Men både gulbeter og polkabeter er supre å bruke.

Forslag:

  • 1 middels stor sellerirot i terninger
  • 1 middes stor persillerot eller pastinakk i terninger
  • 4-5 gulrøtter i terninger
  • 1 squash i terninger
  • 1 rødløk i biter
  • 2 sjalottløk i biter
  • 3-4 hvitløkfedd, grovhakket
  • 2 gulbeter i terninger
  • 2 polkabeter i terninger
  • 7-8 cherrytomater delt i to
  • Bladpersille, hakket
  • Olje
  • 1 ss smør

 

  • Sett ovnen på 180 grader
  • Finn fram en stor ildfast form og hell olje i bunnen
  • Del opp grønnsakene (minus tomater og persille)
  • Ringle over mer olivenolje og legg et par smørklumper over
  • Krydre med salt og pepper, evt annet krydder i tillegg om du ønsker
  • Sett grønnsakene i ovnen og stek dem i ca 30 minutter
  • Rør i dem noen ganger underveis
  • Ta ut formen og fordel tomater og persille over og bland med de andre grønnsakene
  • Sett formen i ovnen igjen og la det bake videre i ca 10 minutter
  • Sjekk om grønnsakene er ferdige eller la de bake noen minutter til

Mens rotgrønnsakene står i ovnen tilbereder du det du skal ha ved siden av.

 
 
 
Her har jeg brukt pølser fra Annies som jeg har snittet g stekt i pannen
 
 



 
 
 
 
 
 
 
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *