Fløyelsmyk høstsuppe

Fullsizeoutput 568b

Denne suppen er så proppfull av vitaminer at det er nesten ikke plass til flere! Jaja, den inneholder i alle fall det meste av det som finnes av deilige grønnsaker som er på sitt absolutt beste på denne tiden. 

Når jeg først var i gang med å dele opp grønnsakene tok jeg ganske mye for å ha nok til 2 middager minst, og hvis det skulle bli noe igjen kan den utmerket godt fryses også. Den kan brukes som hovedrett, da gjerne med litt garnityr, men den passer også godt som forrett.

Om alt skal spises i ett måltid vil jeg nok si at dette holder til 6-8 personer.

Ingredienser:

  • 1 sellerirot, ca 500 gram
  • 1-2 persillerot eler pastinakk
  • 1 rødløk
  • 3  middels store gulrøtter
  • 4 middels store poteter
  • 1/4 purre
  • litt olje og / eller smør
  • div urter hvis du har
  • 6-7 dl grønnsakskraft (buljongterninger går helt fint)
  • 3 dl melk, evt matfløte
  • salt og pepper

Fremgangsmåte:

  • Skrell og del alle grønnsakene i terninger
  • Ha dette i en gryte og surr i olje / smør noen minutter
  • Tilsett grønnsakskraft
  • La dette surre under lokk i ca 30 minutter
  • Hvis det virker som det er for lte vann tilsetter du litt mer
  • Bruk stavmikseren og purér suppen så den blir helt glatt (får en slags fløyelsmyk konsistens)
  • Tilsett melk og/ eller matfløte
  • Hvis suppen er for tykk tilsetter du mer væske, enten kraft eller melk. 
  • Suppen skal være ganske tykk, men ikke som grøt
  • La den få et oppkok

Garnityr:

  • Her står du helt fritt
  • På bildet har jeg hakket tomater og bladpersille
  • Jeg har også surret noen små biter av pølse
  • Så ringler jeg alltid litt olje rundt
  • Andre ting man kan bruke er for eksempel små kjøttboller, asparges, kylling eller det du liker

Fullsizeoutput 568e

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.