Lakseform med spinat og sjampinjong

ELQ6HiPNRJSzWIXaF18fsA 

Det er så mange forskjellige ovnsretter man kan lage, nesten alt man har for hånden kan brukes. Trenger ikke oppskrift en gang,  bare ta det man har tilgjengelig og så kan man trylle fram masse forskjellige gode retter på kort tid.

Denne formen har jeg laget i mange varianter før, laks og spinat passer så godt sammen synes jeg. Og så har man kanskje litt grønnsaker i kjøleskapet man kan tilsette også. I denne utgaven hadde jeg løk, squash og sjampinjong – så da ble det det. Creme Fraishe eller rømme er obligatorisk.

Som tilbehør kan man servere det man har lyst på, ris, pasta, poteter osv. Jeg brukte perlepoteter som jeg lot være 15 min i Airfry-maskinen, det ble deilig.

INGREDIENSER:

  • Ca 5-600 gram laksefilét uten skinn og ben
  • 1 stor pakke vasket spinat, 200 gram Grønn og frisk
  • 1 liten rødløk, hakket
  • 2-3 hvitløkfedd, hakket
  • 10-12 champinjong i skiver
  • 1/4 grønn squash i biter
  • 1/2 boks creme fraishe
  • salt og pepper
  • gjerne litt friske urter
  • Saft og skall av 1/2 sitron
  • Cherrytomater, så mange du ønsker, gjerne tomater i flere farger
  • litt mozarellaost til å drysse på toppen
  • olje til steking
  • ca 1 ss meierismør

FREMGANGSMÅTE:

  • Ha litt olje i pannen
  • Tilsett løk og hvitløk og la det surre til det er mykt
  • Tilsett champinjong og la det surre med noen minutter
  • Tilsett squash og la det surre med
  • Krydre med salt og pepper + evt urter
  • Ha hele posen med spinat i pannen og la det surre til den faller sammen. Rør godt så alt blir blandet godt sammen
  • Tilsett creme fraishe
  • Smak til om det trengs mer krydder
  • Tilsett sitronsaft og revet sitronskall
  • Ha dette over i en ildfast form
  • Legg laksen over og krydre den med salt og pepper

DsxytD8nSlOzCxUPTul3kQ
 
  •  Dryss over hakket basilikum
  • Dekk laksen med cherrytomater delt i to

SOxwOwaGRTeDVNITVvDJjg

  • Dryss over litt revet mozarellaost

YIGQnYFBSP2NlMUu9 zOUg
 
 
  • Stek i ovnen ved 200 grader i 20-30 minutter
 
 
WfJUzN2TQyeTw5esdlV6eA
 
 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.