Dette tror jeg er verdens enkleste sjokoladefondant, og dessuten blir den alltid perfekt hvis du har prøvd et par ganger for å finne riktig steketid. Du kan lage dem ferdig flere dager i forveien og ha dem i fryseren inntil de skal inn i ovnen.
Vi fikk den servert hos gode venner en helg og jeg ba om oppskriften. Det var visst ikke deres oppskrift, men de hadde funnet den i en kokebok uten at jeg vet hvilken. Men takk både til den som har skrevet kokeboken og til Ann-Helen og Hans-Jørgen som delte den med oss.
Som nevnt må noen prøve flere ganger for å finne riktig steketid, jeg har prøvd 2 ganger og vil prøve 3. gang i kveld. Håper den lykkes da. Den vi fikk servert var i alle fall perfekt. Det er vanskelig å angi noen steketid siden ovner er forskjellig og kan gi ulikt resultat.
Ingredienser:
- 120 gram usaltet smør
- 110 gram mørk sjokolade
- 125 gram sukker
- 4 egg
- 60 gram mel
Fremgangsmåte:
- Smelt smøret forsiktig og smelt sjokoladen i smøret
- Visp eggene sammen med sukkeret, tilsett melet og bland sammen med sjokolade/ smørblandingen
- Smør 6 små former eller kjøp aluminiumsformer
- Hell smeten i formene, mengden bestemmer du selv
- Sett formene i fryseren og stek dem frosne ved 180 grader
- Steketiden varierer etter type ovn, men de vi spiste hos vennene våre hadde stått i 12 minutter
- Ta formene ut av ovnen og hvelv dem over på en tallerken
- Serveres med med is, bær eller det du har lyst på.