Pannestekt flyndre med rømmedressing og blomkålmos

Fullsizeoutput 53ab 

Det blir å gjenta seg selv, men jeg er altså veldig glad i fisk. Jeg spiser det meste av fisk, men ikke sild, sei og makrell. Det siste er det få som skjønner siden de selv har makrell som favoritt, men jeg har aldri klart smaken av den. 

Flyndre derimot, det er en av storfavorittene. Aller best liker jeg nok piggvar, men jeg er også glad i de andre flyndrefiskere. Vanligvis kjøper jeg alltid fisken hos min lokale fiskebutikk, 5 minutter hjemmefra, men denne gangen kom jeg over fine rødspetter da jeg var innom Meny, så derfor tok jeg med meg en hjem derfra. Hos «min» fiskebutikk fileterer de alltid fisken for meg, men denne gangen tok jeg den med som den var. Blant alle Jørns gode egenskaper er også å filétere fisk, dette er han god på. Så han fikk en ny fileteringskniv av meg for et par uker siden, så da fikk han prøvd den også.

Vi synes begge det er godt å saltbake rødspette, men denne gangen ville jeg pannesteke den. Det er en enkel sak og tar bare 6-7 minutter, enkel hverdagsmat som smaker helt nydelig.

Til dette serverte jeg blomkålmos, synes dette smaker spesielt godt til fisk og så er det jo både sunt og godt.

Som alle andre fisker bør også denne fisken ligge i romtemperatur 10-15 minutter før tilberedning

For å pannesteke fisken trenger jeg

  • 1 stk rødspette som er filétert og helt uten ben og gir 4 herlige filéter
  • 1-2 ss mel
  • Salt og pepper
  • Olje og godt med smør til steking

 

Fremgangsmåte:

  • Vask og rens fisken, tørk den godt og vend den i hvetemel som er tilsatt salt og pepper
  • Ha olje og smør i pannen og stek ved middels høy varme med skinnsiden ned til den har fått pen farge
  • Vend fisken forsiktig og la den få et par minutter på den andre siden også
  • Ferdig

Blomkålmos

Denne porsjonen rekker til 4 personer

  • 2 blomkålhoder
  • Salt
  • 2-3 ss smør

Fremgangsmåte:

  • Vask og rens blomkålen godt og fjern alle grønne blader, men ta vare på stilken
  • Del blomkålen i store buketter, ta med stilken
  • Legg den over i en kjele med lettsaltet vann og la det koke i 10-15 minutter
  • Jeg liker best at den ikke er helt gjennomkokt, men gir litt motstand
  • Slå av vannet, damp den tørr og tilsett 2 ss smør eller mer
  • Mos blomkålen og smak til med salt og pepper

Rømmedressing:

  • 1/2 beger seterrømme, evt lettrømme
  • 2 ss majones
  • 1-2 ss finhakket sylteagurk
  • 1-2 ss kapers
  • Hakkede urter som f.eks. persille, estragon, kjørvel – ta det du har
  • Salt og pepper 
  • Bland alle ingrediensene og la det trekke ca 30 minutter slik at smakene får satt seg.

Dette ble en enkel og veldig god og sunn hverdagsmiddag <3

Bon Apetit

 E0D14638 510E 44D8 BC88 BEA29BA93E17

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.