Rødløkpannacotta med løyrom

 Fullsizeoutput 52cf

Denne forretten kan jeg virkelig anbefale,  det har virkelig blitt en favoritt. Jeg har ikke funnet på denne oppskriften selv, men fått den av en svensk venn som er utrolig flink og kreativ med mat. 

Nå er det nok ikke nødvendig å bruke den dyreste løyromen, Kalix , til denne retten. En god lakserogn som for eksempel Atlantic lakserogn,  vil også smake godt og koster bare en brøkdel av prisen.

Hvis du ikke er så glad i rødløk kan du bytte den ut med purre, men jeg synes det smakte utrolig godt med rødløk her.

Ingredienser:

  • 2 blad gelantin
  • 2 dl kremfløte
  • 1 liten rødløk, finhakket 
  • 1 dl finhakket gressløk 
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts grovmalt pepper
  • 2 dl rømme (ikke lettrømme)
  • 100 gram løyrom eller lakserogn

Fremgangsmåte:

  • Legg gelatinen i kaldt vann i ca 5 minutter
  • Lunk fløten i en kjele, men den må ikke koke
  • Ta kjelen av platen og rør inn den bløte gelatinen (klem ut vannet før du har gelatinen i fløten))
  • Finhakk rødløken og gressløken og blande det i fløten
  • Tilsett rømmen og krydre med salt og pepper
  • Hell blandingen i 4 glass eller skåler som rommer 10 – 12 cl
  • Sett dette i kjøleskapet i minst 4 timer, men gjerne over natten

Servering:

  • Legg en skje med øøyrom eller lakserogn på toppen av pannacottaen
  • Dryss over litt gressløk og en liten sitronskive
  • Serveres med ristet loff 

Fullsizeoutput 52d0

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.