Suppe med steinbit, reker og fennikel

Fullsizeoutput 52b3

I denne suppen kan du i grunnen bruke den hvite fisken du vil. Hvis du ikke liker, eller ikke får tak i steinbit kan du for eksempel bruke torsk. Du kan også bruke mer skalldyr, for eksempel er blåskjell godt i suppen, men siden Jørn er allergisk må jeg droppe det. Når det gjelder rekene er det selvsagt best med ferske reker som du skreller selv, men det går også fint å bruke hermetiske. Når jeg bruker det velger jeg alltid Troll håndpillede reker fra Engelsviken.

Hvis du vil drøye suppen så smaker det kjempegodt med ris ved siden av, eller oppe i suppen. I tillegg er brød eller baguetter med aioli godt. 

Når det gjelder fiskekraften så bruker jeg kraft vi har kokt selv og frosset ned i porsjonsposer. Det kan jeg anbefale alle å gjøre i stedet for å kaste skallet.

Suppen har altså mange muligheter i tillegg til at den smaker nydelig.

Ingredienser:

  • Ca 600 gram steinbitfilet
  • 1 kg ferske reker med skall eller 1 glass gode håndpillede reker 
  • Ca 3 dl hvitvin eller tørr vermut
  • 7 dl fiskekraft, evt vann + buljongterninger eller fiskefond
  • 1 boks knuste tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • Saft av 1/2 sitron
  • 1 stor gul løk eller 2 små, hakket
  • 4 fedd hvitløk, hakket
  • 1/2 purre, hakket
  • 1/2 rød chili uten frø, finhakket
  • 1 fennikel, grovhakket
  • Hakket persille, dill og evt andre urter
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte:

  • Finn fram en gryte og ha olje og 1 ss smør i gryten
  • Ha fennikel, løk og hvitløk i gryten og surr det blankt
  • Tilsett tomater, tomatpuré og hvitvin (vermut)
  • Sett på lokk og la det småkoke i 15-20 minutter
  • Tilsett fiskekraften og la det småkoke videre i ca 30 minutter
  • Tilsett hakket purre og finhakket chili og krydre med salt og pepper
  • Del fisken i litt store biter og legg oppi gryten
  • La dette trekke til fisken er ferdig, 5-10 minutter
  • Tilsett halvparten av rekene  og noen av urtene rett før servering
  • Kok risen hvis du ønsker å servere det som tilbehør

Servering:

  • Ha suppe i suppetallerkener
  • Fordel resten av rekene og mer av urtene over
  • Risen kan du enten legge opp i suppen eller servere i små boler ved siden av

Bon Apetit

Fullsizeoutput 52ba

  

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *