Krydret laks med pasta

 Fullsizeoutput 4bae

De siste dagene har man virkelig fått sommerfølelse her på Østlandet, 25-26 grader på terrassen hver dag. Da har i alle fall ikke jeg lyst på kjøtt og tunge retter, da blir det helst salater, supper eller fisk. 

Retten jeg presenterer for dere her er rask og enkel og smaker deilig. Om du ikke har nøyaktig de grønnsakene jeg nevner i oppskriften kan du bruke de grønnsakene du har, for eksempel gulrot, squash og lignende. Man tar det man har, det var det jeg gjorde.

Ingredienser:

  • 1 laksefilét, ca 600 gram
  • 4 ss teriyakisaus
  • salt
  • nykvernet pepper
  • Pasta etter ønske
  • 3 hvitløkfedd, finhakket
  • 1 stang sellerirot, finhakket
  • 1 sjalottløk, finhakket
  • 1 fennikel, finhakket
  • 1 ss smør
  • 1 neve svarte oliven delt i to
  • 2 ss kapers (hvis du liker det)
  • 1 neve badpersille
  • 2 ss smør

 

Fremgangsmåte:

  • Skjær fisken i biter/ terninger
  • Salte og pepre stykkene på begge sider
  • Pensle stykkene med teriyakisaus på alle siderom la den stå på benken noen minutter
  • Surr sjalottløken og resten av grønnsakene i olje eller smør, eller en blanding
  • Tilsett laksen og vend den forsiktig inn så den blir blandet med grønnsakene
  • Kok imens pastaen  etter anvisning på pakken
  • Hell av vannet og la pastaen dampe litt på platen
  • Ha pastaen over i pannen og vend forsiktig inn sammen med fisk, grønnsaker, oliven og kapers
  • Tilsett 2 ss smør og bland forsiktig
  • Tilsett kruspersille til slutt
Som tilbehør smaker det godt med en enkel., grønn salat og en saus av creme fraiche og revet sitronskall

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *