De fleste av dere har sikkert spist Penne al Arrabbiata, i alle fall hvis dere har vært i Italia. Arrabbiata betyr sint på italiensk, derav navnet på retten. Den inneholder en del chili og pepper så den skal få frem svetten til de som spiser den. Men det er klart, liker du ikke så sterk mat kan du kutte ned på mengden av chili.
Retten er vegetarisk og rask å lage, og smaker utrolig godt. Det var så lenge siden jeg hadde laget den at jeg hadde glemt hvor godt den smakte, men nå skal det definitivt ikke gå lang tid før den står på bordet igjen.
Oppskriften er beregnet til 4 personer
Ingredienser:
- 1,5 ts tørkede chiliflak
- 4 ss olje, helst rapsolje (olivenolje kan smake litt bittert her)
- 5 fedd hvitløk, finhakket
- 1 løk i tynne skiver
- 2 bokser hermetiske knuste tomater
- 1/4 glass kapers
- minst 1 ts nykvernet pepper
- 1 ts flaksalt
- 1/2 glass svarte oliven delt i to
- 1 stor neve revet parmesan (halvparten i maten og halvparten drysses over)
- 1 stor neve hakket basilikum (halvparten i maten og halvparten drysses over)
- Pasta penne
Fremgangsmåte:
- Ha olje i pannen og varm opp ved middels varme
- Ha i chiliflakene og rør sammen
- La dette surre 4-5 minutter
- Tilsett hakket løk og hvitløk
- Surr videre 7-8 minutter
- Tilsett tomatene
- Kok uten lokk i ca 15 minutter til du får en ganske tykk tomatsaus
- Tilsett oliven, kapers og halvparten av basilikumen
- Bland sammen
- Surr videre i ca 5 minutter
- Tilsett halvparten av parmesanen og bland sammen
- La det surre litt mens du rører forsiktig
- Tilsett ferdig kokt penne og bland sammen
- La det surre sammen noen minutter
Serveres med en grønn salat og evt godt brød