Pokébowl med mye godt

Fullsizeoutput 42de

Har du smakt Poké (Påkay) ennå? Hvis ikke så tror jeg du kommer til å smake det i løpet av det kommende året siden det er spådd å bli «den nye fredagstacoen», og dessuten smaker det mye bedre. Poké er fargerik gatemat fra Hawaii og er blitt ordentlig trendy de siste årene

Man kan ha mye forskjellig i en Poké, men fisk og skalldyr er obligatorisk + grønnsaker og frukt av forskjellig slag. Liker du sushi og sashimi liker du garantert Poké. Man kan også tilsette sushiris for at det skal mette mer, da kalles retten for en Pokébowl.

Poké er egentlig en salat med rå fisk eller skalldyr, det er ikke mer komplisert enn det.

Min versjon er «fornorsket» med ingredienser det er lett å få tak i og den du får på Hawaii ser en del annerledes ut og er myyye sterkere 🙂 

Helle Øder Valebrokk og Oskar Sellin ha nylig gitt ut en bok med mange ulike oppskrifter på Poké, Poké, fargerik gatemat fra Hawaii.

Oppskriften er beregnet til 2 personer

Ingredienser:

  • Laks, beregn ca 150 gram per person
  • Sushiris
  • Chilimajones eller majones/ aioli hvis du synes chilimajones blir for sterkt

Topping:

  • 1 avocado i terninger
  • 1 vårløk
  • 1 mango i terninger
  • 1/2 agurk i terniner
  • 1/2 pakke grønne soyabønner (edamamebønner i frysedisken er fine å bruke)
  • Syltet rødløk
  • 1/2 søt paprika i terninger
  • frisk ingefær, hakket
  • Sesamfrø
  • Salat

Majones:

Det er enkelt å lage egen majones og mye bedre enn den man får kjøpt.

Du trenger

  • 1 egg
  • 1,5 dl solsikkeolje
  • 1 ss vann
  • Litt salt
  • 1/2 ts dijonsennep

Sett alle ingrediensene frem på benken minst en time før du skal bruke dem

  • Ha eggeplomme i en bolle
  • Visp sammen med en stavmikser
  • Tilsett oljen litt etter litt og visp hele tiden
  • Fortsett slik til du har en tykk og god majones
  • Tilsett vann og salt og bland sammen

Om du vil ha chilimajones gjør du dette:

  • Bland majonesen du har laget med 2 ts chilisaus (smak deg fram)
  • Om du liker det sterkt kan du bruke chilipaste i stedet + 1 hakket chili
  •  Press i litt limesaft

Servering:

  • Legg alle ingrediensene i grupper på en tallerken
  • Servér majones og evt andre sauser ved siden av
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *