One Pot Pasta vegetar

 IMG 6618

Jeg vet ikke hvordan det er med dere, men hos oss  spiser vi stadig mer vegetarmat og mindre kjøtt. Og i de tilfellene vi spiser kjøtt er vi veldig bevisst på å kjøpe gode kortreiste produkter fra dyr som har hatt et godt liv. Dette gjelder også kylling og fisk, jeg spiser ikke oppdrettsfisk mer og heller ikke kylling som er masseprodusert, Det er mye bedre å betale mer for kjøttet/ fisken og heller kutte ned på hvor ofte man spiser det.

Når det gjelder one pot pasta så er jo det en betegnelse på gryter som inneholder alt  man skal spise, hele måltidet i en gryte. . Man putter bare alt inkl pastaen opp i gryten og så får den godgjøre seg til den skal nytes. Hvis ingrediensene har ulik koketid bør man tilsette dem litt etter litt. Det kan lønne seg å velge en pastatype som har litt lenger koketid enn normalt. Poenget er jo at pastaen skal suge tl seg alle de god smakene og jo lenger den er i gryten dess mer smak trekker den til seg. Men hvis du bruker lettkokt pasta vil den bli bløt før servering, og bløt pasta er det vel ingen som ønsker. Da bør du tilsette pastaen på slutten av koketiden.

Det er også lurt å dele grønnsakene i omtrent like store biter

Ingredienser:

  • 300 gram pasta etter ønske.
  • 3 gulrøtter i små biter
  • 2 stilker stangselleri i små biter
  • 1 rødløk i små biter
  • 1 gul løk i små biter
  • 1 liten fennikel i små biter
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 liten squash i små biter (eller 1/2 stor)
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 pk linser, Go Green
  • 1 pk svarte bønner, Go Green
  • 1/3 pakke grønne soyabønner (frosne)
  • 2-3 ss tomatpuré
  • 8 dl grønnsakskraft, evt buljongterninger
  • 2 dl melk, evt matfløte
  • 1 ts rosmarinkrydder, evt oregano
  • 2 ts chiliflak eller 1 ts chilipaste
  • 2-3 ts balsamicoeddik
  • 1 ts brunt sukker
  • salt og pepper
  • parmesan drysses over ved servering
IMG 6638

IMG 6639 

Fremgangsmåte:

  • Del opp grønnsakene som forklart innledningsvis og ha dem i en gryte
  • Tilsett linser, tomater, tomatpuré, grønnsakskraft, melk, balsamico og krydder
  • Kok opp og la det småkoke ca 15-20 minutter
  • Tilsett pastaen og kok videre til pastaen er al dente, normalt 5-6 minutter hvis du ikke har pasta som skal koke lenger
  • Rør av og til
  • Smak retten til med sukker, salt, pepper og annet krydder
IMG 6615
 
 
Serveres med godt brød eller focaccia
 
Fullsizeoutput 4a40
 
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *