Lakselasagne med lomper, spinat og blåmuggost

Fullsizeoutput 4a35

Jeg er veldig glad i både laks og lasagne og lager lakselasagne ofte. Men for å unngå å lage det på samme måte hver gang prøver jeg å variere innholdet litt. Denne varianten med blåmuggost synes jeg smaker nydelig, og litt annerledes – så den skal jeg lage flere ganger.

Jeg har også byttet ut lasagneplatene med speltlomper, fortrinnsvis fordi jeg hadde lest om det og hadde lyst til å prøve. Men også fordi dette gjør tilberedningstiden enda raskere og fordi det er sunnere. Men selvsagt kan du bruke lasagneplater hvis du foretrekker det.

Jeg bruker også creme fraiche i stedet for bechamelsaus, og det bidrar også til at denne lasagnen er rask å lage.

Du finner oppskrift på flere lakselasagner på bloggen.

Ingredienser:

  • Laksefilét
  • 1 boks Crème Fraîche
  • 1/3 pakke Selbu Blå eller annen blåmuggost
  • 1 pakke spinat
  • 2 løk, grovhakket
  • 3 fedd hvitløk, hakket
  • 2 vårløk i skiver
  • 1 neve bladpersille, grovhakket
  • 1 neve oregano, hakket (evt krydder)
  • Speltlomper
  • Fersk mozarella
  • Litt parmesan
  • salt, pepper og muskat
  • Smør

 

FREMGANGSMÅTE:

  • Skjær opp løk, hvitløk og vårløk og surr det i smør til det blir mykt
  • Tilsett spinat og la den surre med til den faller sammen
IMG 0111
 
  • Tilsett creme fraishe
IMG 0112
 
  • La dette surre sammen noen minutter
  • Tilsett Selbu Blå
  • Tilsett bladpersille og oregano
  • Rør sammen og la det surre noen minutter så osten blir ordentlig blandet inn
  • Smak til med salt, pepper og muskat
  • Tilsett evt litt fiskefond
  • Smør en ildfast form
  • Legg laksefilétene i bunnen av formen
  • Dekk den med lomper
Fullsizeoutput 4a3a
 
  • Deretter spinatsausen
  • Legg over fersk mozzarella
  • Fortsett med dette i 2-3 lag
  • Dryss over revet cheddar og litt parmesan 
  • Legg en skje smør på toppen
  • Stek lasagnen midt i ovnen i 20-30 minutter eller til osten har blitt gylden
Serevér gjerne en grønn salat ved siden av ?
 
IMG 6612
 
IMG 6588
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *