Uer med bakte potetbåter, spinat, reker og urtedressing


 

Uer er en nydelig fisk og har du ikke prøvd den anbefaler jeg deg å prøve. Kjøper du filét eller ber fiskehandleren filtere den for deg slipper du den jobben også.

Uer er nå en delikatesse, men tradisjonelt ble den sett på som ufisk og kastet ut igjen hvis fiskeren fikk den i garnet.

Denne retten er både rask og enkel å tilberede så det er bare å sette igang så har du et nydelig måltid på 30 minutter. (Kanskje litt mer pga potetene)

 

Ingredienser:

  • Uerfilét
  • Poteter i ønsket antall
  • 1/2 søt paprika
  • 1 sjalottløk
  • 2-3 fedd hvitløk
  • Salt og pepper
  • Olje
  • 1 pk spinat
  • 2 bifftomater i terninger
  • 200 gram reker med skall, renset
  • 1 boks creme fraishe
  • 1 bunt dill
  • Saft og skall av 1/2 sitron

 

Fremgangsmåte grønnsaker:

  • 1 sjalottløk hakkes
  • 2-3 kløfter hvitløk hakkes
  • Del 2 store bifftomater og fjern innmaten
  • Skjær tomatene i små terninger og ha i pannen
  • Surr dette et par minutter
  • Ha en pakke (200 gram) fersk spinat i pannen og bland godt
  • Tilsett litt smør
  • a det stå og surre til spinaten faller sammen
  • Smak til med salt og pepper

Poteter:

  • Hell olje i en ildfast form
  • Del potetene i båter og ha dem over i formen
  • 1/2 søt paprika i små terninger
  • 1 sjalottløk, hakket
  • Bak dette i ovnen i 25-30 minutter til potetene er myke

 

Fremgangsmåte fisk:

  • Ta fisken ut av kjøleskapet og la den ligge på benken 10-15 minutter
  • Gå over den for å sjekke at alle bein er fjernet og skjell er fjernet
  • Gni fisken inn med salt og pepper
  • Ha olje og smør i pannen og varm opp ved ganske høy varme
  • Legg i fisken
  • Stek ca 3-4 minutter før du snur fisken
  • Skru ned varmen og stek videre noen minutter til du ser kjøttet flake seg
  • Øs over smør fra pannen noen ganger under steketiden

 

Dressing:

  • 1/2 boks creme fraise
  • Saft og skall av 1/2 sitron
  • 1/2 pakke dill, hakket
  • Salt og pepper

Servering:

  • Legg noen salatblader på tallerkenen
  • Legg på poteter og grønnsaker
  • Legg på fisken
  • Legg ett dressing på siden eller server den ved siden av
  • Pynt med reker og dill
IMG 5674

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *