Jeg er glad i spinat og jeg er glad i søtpotet så da er det jo veldig greit å blande disse ingrediensene i en grateng og blande inn litt annet snadder også.
Denne gangen valgte jeg karbonadedeig, men man kan like gjerne bruke kyllingkjøttdeig eller kyllingbryst, fisk eller hva som helst egentlig. Man kan til og med kutte ut kjøttet og lage den som ren vegetargrateng. Da bør man imidlertid erstatte kjøttet med bønner. Godt det også.
Her kan dere lese hvilke ingredienser jeg brukte i denne retten, den ble virkelig knallgod.
Ingredienser:
- 1 stor søtpotet eller 2 små
- ca 500 gram karbonadedeig (eller kyllingfilet eller noe annet)
- 1 pakke spinat, 200 gram
- 1/2 boks creme fraishe
- 1/2 søt paprika (avlang)
- 1 løk i skiver
- 3-4 fedd hvitløk, hakket
- 1/2 – 1 squash i skiver
- 1 rød chili, hakket
- 1/2 boks creme frâishe
- Strøost, gjerne cheddar
- Salt, pepper, oregano og evt annet krydder
- olje
Fremgangsmåte:
- Vask og skrell søtpotetene og del dem i skiver
- Ha olje i en ildfast form og legg i søtpotetskivene
- Sett dem i ovnen og bak dem i ca 15 minutter ved 180 grader
- Surr halvparten av løk, hvitløk og chili i pannen
- Tilsett karbonadedeig, litt etter litt
- Surr dette sammen i ca 10 minutter og ha det over i formen
- Bre det utover så søtpotetene dekkes
- Del squashen i skiver
- Krydre med salt og pepper og surr den i pannen noen minutter
- Ha over i formen
- Surr resten av løken, hvitløken, chilien og paprika i pannen
- Tilsett pakken med spinat og bland godt
- La det surre til spinaten faller sammen
- Tilsett Creme Frâishe og bland godt
- Smak til med salt, pepper og det krydderet du ønsker
- Hell dette over i formen og bre utover
- Dryss over revet ost, for eksempel cheddar og/ eller mozarella
- Stek dette på nederste rille i ovnen i ca 20-25 minutter til osten har fått farge
Serveres med en deilig grønn salat og evt en rømmebasert dressing