8 personer ca
2 kyllinger (eller tilsvarende med lår og bryst)
1 nett ferske blåskjell
1 kg reker med skall eller ca ½ kg hermetiske uten skall.
8 dl langkornet ris (ikke hurtigris)
3-4 ss olivenolje
Salt og pepper
8 fedd hvitløk (eller etter smak)
2 løk
½ – ¾ flaske tørr hvitvin
hønsebuljongterning
safran eller gurkemeie (for å få risen gul!)
1 pk frosne grønne erter (blir pent med det grønne i retten, men Camilla kan sløyfe det)
La løk og hvitløk surre i olje i en stor gryte.
Dryss i risen og la den surre med til den har blitt blank.
Bland hvitvin og hønsebuljong (buljongterning og vann) til du får ca 2 liter væske
Slå 1 ½ l væske over risen, tilsett 2 ts salt, ½ ts pepper og safran/ gurkemeie. (Gurkemeie er mye billigere) Bruk så mye at du ser at risen blir GUL!
Kok dette under lokk i ca 20 minutter.
Fjern evt skinn og ben fra kyllingen og del den i terninger.
Bland kyllingen i risen.
Ha i reker og evt blåskjell og slå på resten av væsken (ca1/2 liter)
Bland forsiktig, ikke rør for mye
La det bli gjennomvarmt, men det må ikke koke etter at reker og blåskjell er tatt oppi.
Serveres helst i paellafat
Server baguetter ved siden av.
Både rødvin og hvitvin kan drikkes til.