Poulet au Vinaigre

2 modne mellomstore tomater
1 stor kylling, ca 1,5 kg eller kyllinglår og kyllingbryst
salt og nykvernet pepper
1 ss vegetabilsk olje
25 g smør
8 hvitløkkløfter
8 ss estragoneddik (MÅ være denne type eddik)
2 dl tørr hvitvin
2 klyper sukker
2 dl kremfløte eller creme fraiche
1,5 ts dijonsennep
Dypp tomatene i kokende vann ca 10 sekunder og avkjøl dem under rennende vann. Flå dem og del dem i to. Fjern kjernene og del dem i to. (For å gjøre det enklere kan du selvfølgelig bruke ½ boks med tomater)
Salte og pepre kyllingstykkene. Varm oljen i en panne/ stor kjele (26 cm) og tilsett smøret. Så snart det har smeltet legges kyllingstykkene i. Legg også i hvitløkbåtene og la det trekke til det blir gyldenbrunt, men ikke FOR brunt. Hvitløken må ikke være brent.
Hell på eddik og la det fordampe. Tilsett vin og tomater og rør godt sammen med salt, pepper og sukker. La det putre ca en time eller litt mer (avhengig av størrelsen på kyllingstykkene). Rør om av og til.
Hvis du må steke dette i flere omganger så sparer du hvitløk, vin og eddik så du har nok til alle stekeomgangene. Men du må jo øke mengden hvis du har mer kylling enn det oppskriften sier.
Mens kyllingen koker, blander du fløte (creme fraiche) og sennep i en bolle. Ta opp kyllingstykkene og hold dem varme (for eksempel i stekeovnen).
Sil kraften som kylling, vin osv har avgitt gjennom en fin sikt opp i en kjele. Knus/ gni hvitløken til en pasta og ta det også opp i kjelen.
Kokes over sterk varme til det blir en sirupslignende væske, ca 10 min. Pass på og sjekk.
Tilsett sennepsblandingen og la det syde over sterk varme ca 5 min til. Da har du en tykk og kremet saus som smaker himmelsk. Ha kyllingene på et dypt fat og slå sausen over.

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *