Jeg har laget ceviche mange ganger, og alle smaker godt. Men jeg må likevel utrope denne utgaven som den aller beste, min soleklare favoritt! Bare prøv 🙂 Om du ønsker å prøve noen av de andre finner du dem på bloggen, for eksempel ceviche med kveite , laksecevice og lakseceviche med mango.
Ingredienser:
- 250 gram laks (jeg bruker salmalaks)
- 250 gram torskefilét
- 1 dl friskpresset sitronsaft
- 2 dl friskpresset limejuice
- 1/2-1 chili uten frø
- 1/2 stor rødløk eller 1 liten
- 2-3 hvitløkfedd (jeg bruker fersk hvitløk)
- 1/4 agurk, skrelt
- 1/2 mango
- 2 vårløk
- salt og pepper
- frisk koriander
- evt salat eller rekechips
Fremgangsmåte:
- Skjær laks og torsk i små terninger, ca 1×2 cm
- Finhakk chili, hvitløk, rødløk, vårløk og agurk
- Press saften ut av sitrusfruktene så du får totalt 2,5 – 3 dl
Ca 45-50 minutter før servering gjør du dette:
- Bland forsiktig alle ingrediensene bortsett fra mango, koriander salt og pepper
- Nå vil fisken «koke» i sitrussaften.
- Det er viktig at fisken ikke marineres for lenge (ikke mer enn 50 minutter) ellers blir fisken overkokt
- Rett før servering tilsettes finhakket mango, koriander, salt og pepper
Servering:
Her har du egentlig fritt spillerom. Denne gangen la jeg cevichen i cognacglass og la rekechips rundt. Ellers kan cevichen serveres på et stort salatblad, med baguetter eller lignende. FGjør det du har lyst til , godt blir det uansett