På cruise igjen

IMG 2341

Jeg har skrevet flere innlegg tidligere om noen av de forskjellige cruisene vi har vært på. Det forrige cruiset gikk til Sørøst-Asia hvor vi besøkte blant annet Malaysia, Bali og Thailand. Vi reiste med Celebrity cruises og var stort sett fornøyd med ned.

Denne gangen valgte vi cruise i et nærmere farvann, det startet i Stockholm og endte opp i Marseille etter 16 dager. Vi reiste med Costa Cruises, et italiensk rederi.

IMG 2244

Vi bodde i en Grand suite med panoramautsikt og balkong og hadde derfor visse privilegier ombord. Vi skulle blant annet få prioritert innsjekk, noe vi absolutt ikke fikk – svært skuffende. Vi hadde svære lapper på koffertene med «PRIORITY» for at våre kofferter skulle bli bragt til lugaren først, dette skjedde heller ikke!

Men  suiten vår var absolutt komfortabel selv om den var mindre enn forventet. De hadde nok tatt med både balkong, bad og omkledningsrom når de oppga størrelsen på den. Vi fikk både kanapeer, fruktfat og en flaske proseco da vi sjekket inn og butleren vår, Fernanda, var helt skjønn. Det samme var housekeeperen Merisol som var den vi så mest til.

IMG 2115

IMG 2166

 

Tidligere har vi hatt butlere som har vært der for oss, som kan pakke opp bagasjen, henge opp klærne osv, men dette tilbudet fikk vi ikke nå. Så jeg vet ikke hva arbeidsoppgavene til denne butleren egentlig gikk ut på.

Tilbudet ombord var mindre enn vi er vant med fra andre cruise. Her var det kun 2 restauranter + buffetrestaurant. Av de to restaurantene var en forbeholdt de som bodde i suiter og den andre var for de med ordinære lugarer. Vi hadde altså kun en restaurant å spise i siden jeg ikke liker å spise middag i buffetrestauranter. Det er for lite på et så langt cruise. Maten var stort sett velsmakende, men ikke noe mer. Jeg synes vinene var ordinære og det var ingen somelier som kunne gi gode anbefalinger.

IMG 2180

IMG 2401

IMG 2403

De forskjellige caféene og barene ombord var greie, en skilte seg ut og der satt vi hver kveld på grunn av en helt fantastisk duo på henholdsvis gitar og fiolin. De spilte alle genre, så det var virkelig noe for enhver smak.

IMG 2126

IMG 2138

Underholdningen i teatret var også veldig bra, det ble hentet inn nye gjesteartister nesten i hver havn og det var stor variasjon, fra akrobatikk til opera. Tommel opp for dette som er noe av det bedre vi har opplevd på cruise.

IMG 2392

IMG 2278

Båten var også usedvanlig ren og velholdt i motsetning til forrige cruisebåt som hadde hatt godt av litt oppussing.

Vi hadde valgt dette cruiset fordi vi synes det var spennende å cruise fra Nord-Europa og sørover. Vi hadde riktignok besøkt de fleste byene tidligere , men det var allikevel annerledes å komme sjøveien. Vi besøkte 8 land og enda flere byer og seilte i Østersjøen, Skagerak, Den engelske kanal, Biscayabukta/ Atlanterhavet og Middelhavet.

Vi  var innom havner i København, Amsterdam, Harwich, Le Havre, Lisboa, Barcelona og Savona,  I Amsterdam ankret vi opp ganske langt fra byen, men bortsett fra det var alle cruisehavnene sentralt i de forskjellige byene.

Amsterdam:

IMG 2190

IMG 2187

IMG 2197

 

Nye Pradasolbriller <3. Takk Jørn 🙂

IMG 2198

 

Harwich:

Her fikk jeg virkelig bruk for allværsjakken. Det øsregnet horisontalt mesteparten av tiden vi var der.

IMG 2217

IMG 2225

 

Vi  tok en spasertur langs strandpromenaden til Gamlebyen, det var mektig og flott. Men så kom det forbaskede regnet. Måtte søke ly i en pub.

Fullsizeoutput 4056

 

Et begravelsesfølge, det var så flott! Og kisten var knall blå 🙂

Fullsizeoutput 4057

 

Le Havre:

Jeg har vært flere ganger i Normandie, men aldri i Le Havre. Eller det vil si at vi har nok kjørt gjennom byen en gang. Normandie er jo kjent for sin krigshistorie, men også for sin fantastiske sjømat. Så siden vi kun hadde noen timer i byen ble det en rask gåtur rundt i sentrum for å se de viktigste severdighetene og deretter ble det å nyte sjømaten. Det er ikke mange steder man får så gode blåskjell som i Normandie.

I 1944 ble byen nærmest utslettet under bombingen, over 5000 døde og ca 12000 hus jevnet med jorden. Etter krigen startet gjenoppbyggingen og dette arbeidet regnes som enestående fordi det er helhetlig tenkt og gjennomført etter en plan som tar vare på de historiske sporene og samtidig tar i bruk nye idéer. Restaureringsperioden ble avsluttet i 1964 og i 2005 ble bykjernen i Le Havre innført på Unescos Verdensarvliste.

Kulturhuset i Le Havre, kalt Vulkanen (El Vulcano)

IMG 2233

IMG 2235

 

St Joseph-kirken har byens høyeste tårn. Kirken ble innviet i 1964 og markerte avslutningen av restaurerinsarbeidet.

IMG 2238

 

Containerskulpturen

IMG 2246

IMG 2249

 

Ingen steder har bedre sjømat enn Normandie synes jeg

IMG 2256

IMG 2257

 

Vigo:

Dette er en liten by i Galicia i Nord-Spania. Byen ligger ikke så langt unna Santiago de Compostela så mange bruker Vigo som base når de skal besøke Santiago og andre kjente steder i området.

Det er jo ikke så lenge man er i land når man er på cruise og dermed begrenset hva man opplever, men vi fikk i alle fall inntrykk av at Vigo er en fin by med mange restauranter som serverer deilig sjømat.

IMG 2286

IMG 2294

 

Lisboa:

Denne byen har vi besøkt noen ganger, men det var fint å komme sjøveien.

IMG 2326

Kl 0700 om morgenen seilte vi under Vasco da Gama broen og kopien av Kristus-statuen, det var flott – spesielt siden vi også fikk med oss en fin soloppgang.

Vi hadde ganske kort tid i Lisboa så da praiet vi en tuk tuk-taxi og kjørte opp på en av høydene. Fint og koselig

Fullsizeoutput 405e

IMG 2349

 

Barcelona

Heller ike et nytt bekjentskap, men alltid koselig å komme til Barcelona. Bare noen få timer her også, taxi til Gamlebyen og litt skinke på en av favorittbarene før vi spaserte ned til Barceloneta og tok taxi tilbake til båten.

Mye bevepnet politi og biler i byen

IMG 2367

 

Litt god skinke og vermuth på Bubo er obligatorisk når vi besøker byen

IMG 2381

IMG 2371

IMG 2372

 

Havneområdet

Fullsizeoutput 4051

 

Savona:

Denne byen er nok den minst kjente i Ligurien (Italia), men er likevel den 3. største byen i regionen. Den har også en av de 4 viktigste havnene i landet og herfra skipes blant annet alle Fiatbiler som produseres i Torino. Det går også en rekke ferger fra byen til blant annet Korsika og det er en viktig cruisehavn. Byen har ikke flyplass så skal man besøke byen så er de nærmeste flyplassene i Genova, Milano og Nice.

Savona er en fin liten by med en del høyder, den har også en rekke arkader som gjør at man kan gå tørrskodd selv om det regner.

IMG 2632

IMG 2631

IMG 2629

IMG 2630

 

Marseille:

Som nevnt valgte vi å gå av båten i Marseille. Vi hadde lyst til å spise bouillabaisse i denne byen som regnes for å være denne suppens fødested. Mer om dette i et annet blogginnlegg.

Etter en overnatting tok vi toget til Nice

 

Generelt:

Været var ikke så mye å skryte av på denne turen, men det var heller ikke det viktigste. Jeg hadde selvsagt ønsket meg litt mer sol og varme, spesielt på første del av turen, men sånn ble det altså ikke.

Selv om det er en del å «sette fingeren på» når det gjelder cruiset så vil jeg nok si at alt i alt har det vært bra, vil vel gi den middels karakter, 3-4 kanskje. Et stort pluss for god underholdning, fantastiske ansatte og meget bra renhold, men minus for mat og restauranter. Uansett så tror jeg ikke dette er vårt siste cruise, men neste gang velger vi nok en annen båt.

[wzslider]

UtsiktUtsikt

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *