Da er det tid for suppe på bloggen igjen! Jeg er en skikkelig suppeelsker og spiser suppe minst en gang i uken, gjerne oftere. Det er jo så utrolig mange gode supper. Og så kan man ta det man har lyst til , koke og purére og vips har man en ny suppe ingen har smakt før. Det er en haug suppeoppskrifter på bloggen, vet ikke hvor mange, men jeg vil tro at det i alle fall er 75. Du finner noen av dem HER.
I denne suppen har jeg brukt flere av de utrolig gode rotgrønnsakene vi har nå på høsten og smaken ble helt fabelaktig. Og tenk så sunn som den er! Jeg anbefaler virkelig at dere prøver denne. Oppskriften holder som middag til minst 4 personer, er du småspist holder det til 6. Den er super å varme opp og den kan også fryses.
Som garnityr kan du bruke små kyllingboller, pølser, skinke, bacon eller bare gå for vegetarutgaven. Da kan du bruke stangselleri, tomater og epler som garnityr. Mmmmm.
Ingredienser:
500 gram sellerirot i terninger
150 gram persillerot i terninger
2 sjalottløk, hakket
4 mandelpoteter i terninger
1/4 purre, hakket
3 middels gulrøtter i terninger
litt urter hvis du har
1,5 dl eplemost
6 dl grønnsaksbuljong
2,5 dl melk
1,5 dl matfløte eller rømme
salt og pepper
Fremgangsmåte:
Skrell og del grønnsakene i terninger
hakk løk, purre og evt urter
Ha dette i en gryte og surr i olje ca 5 minutter
Tilsett 6 dl buljong og eplemost
La koke under lokk ca 30 minutter
Purér suppen med en stavmikser
Tilsett melk og fløte eller rømme til suppen har passe konsistens
Garnityr
1 stilk stangselleri i små terninger
1 eple i terninger
3 lammepølser i terninger
Surr dette i olje til det blir varmt
Servering:
Ha suppe i serveringsboller og legg garnityren over
Ringle over litt god olje
Serveres med godt brød eller det du har lyst på