Tomatsuppe er en av de beste supper jeg vet og en av de enkleste å tilberede. Det er nesten like enkelt å tilberede den fra bunnen av som å klippe opp en pose pulver, og smaken er uendelig mye bedre. Jeg har mange ulke oppskrifter på tomatsuppe på bloggen, du finner dem HER.
Vanligvis bruker jeg Mutti knuste økologiske tomater når jeg lager tomatsuppe, men noen ganger er det morsomt å bruke friske tomater også.
Suppen kan du servere som den er eller du kan tilsette pasta i en eller annen form, små kjøttboller, bacon, skinke el.l.
Som tilbehør pleier jeg å servere ulike typer knekkebrød, sunt og godt
Ingredienser:
- 1 kg gode modne norske tomater
- 1 rødløk, grovhakket
- 2 hvitløkfedd, hakket
- 1/2 purre, hakket
- 1 1/2 ss tomatpuré
- 1/2 ts chilipaste
- 1/2 ts sukker
- ca 7 dl kylling- eller grønnsakskraft (vann+buljongterning eller fond)
- olivenolje
- salt og pepper
- evt noen hakkede urter
- saft av 1/2 sitron
- evt pasta
Fremgangsmåte:
- Vask tomatene og fjern stilkfestet
- Skjær tomatene i fire og fjerne evt harde kjerner
- Rens og hakk de andre grønnsakene
- Ha olje i gryten og surr løk, hvitløk og purre til det blir mykt uten å ta farge
- Rør innimellom
- Tilsett tomatpuré og chilipaste og bland godt
- Ha i tomater, evt urter og sukker og bland godt sammen
- Tilsett kylling- eller grønnsakskraft
- La det småkoke under lokk i ca 25-30 minutter
- Rør innimellom
- Kjør den ferdigkokte suppen glatt og jevn med en stavmikser
- Smak suppen til med salt og pepper og evt annet krydder
- Pynt med litt urter og ringle over litt god olje
Om du ønsker å bruke pasta i suppen må du koke pastaen på forhånd. Tilsett den i suppen på slutten av koketiden slik at den blir varm. Det samme gjelder kjøttbollene, pølsebitene eller hva du ønsker. Baconet steker du i panne og serverer ved siden av.