Salat med beter og chevre

IMG 1412

Denne salaten altså! Den er ubeskrivelig god, både som selvstendig rett og som tilbehør til for eksempel kylling. Den passer også utmerket til forrett, og det er som forrett jeg bruker den mest.

Grunnen til at jeg ikke spiser den enda mer er at den må forberedes og ikke kan lages spontant.  Rødbetene må koke i ca 2 timer og deretter  avkjøles. Men jeg tror man kan få kjøpt ferdigkokte rødbeter også. Men bruk for all del ikke syltede rødbeter på glass.

Kjøp rå rødbeter og vask dem, men ikke skjær i dem. Legg dem i en kjele med vann, vannet skal dekke rødbetene. Kok opp og sett ned varmen. La dette småkoke i ca 2 timer eller til en kniv glir lett gjennom rødbetene. Avkjøl dem i kaldt vann. Skjær så rødbetene i terninger, staver eller skiver.

Legg ruccola utover tallerkenene og fordel rødbeter over. Skjær en vårløk i skiver og fordel over rødbetene. Deretter skjærer du chevre i skiver og fordeler over og til slutt noen skiver med reddiker og ristede pinjekjerner. Tilsett havsalt og grovmalt pepper samt noen friske urter. Ringle over litt flytende akasiehonning.

Jeg lager også en vinagrette av 1 ss god olivenolje og litt aprikoseddik som jeg ringler over til slutt.

I denne salaten kan du også bruke fetaost i stedet for chevre, men personlig foretrekker jeg chevre.

Fullsizeoutput 3d60

Server gjerne salaten med nybakt brød ved siden av.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *