Ovnsbakt varmrøkt laks med greske smaker

Fullsizeoutput 3d3f

Jeg er ingen storforbruker av røkt laks, verken kaldrøkt eller varmrøkt. Ikke fordi jeg ikke liker det, men det blir bare sjelden til at jeg kjøper det. Men hva er det som smaker om sommeren da? Litt lettere mat enn om vinteren selvsagt, og da bestemte jeg meg for å lage noe med varmrøkt laks. Jeg har laget det tidligere også, men da i en annen variant. Denne gangen valgte jeg å bruke greske smaker for å henspeile litt på sommer og  ferie. Har brukt smaker som er vanlige i Hellas, som tomater, oliven, fetaost, yoghurt etc

Jeg kjøpte en pakke Troll-laks som faktisk produseres på Engelsviken – blir litt kortreist da.

Resultatet ble kjempegodt og jeg vil absolutt anbefale det. Og så utrolig lettvint også, det tar jo null tid – max 20-30 minutter.

 

  • 400 gram pasta etter fritt valg
  • 1 liten rødløk i skiver
  • 2 vårløk i ringer
  • 3 hvitløkfedd, hakket
  • saft av 1 sitron
  • Ca 300 gram  eller 1 pakke varmrøkt pepperlaks
  • 1 neve svarte oliven uten sten
  • 2 tomater, kun kjøttet i terninger
  • 1 stykke fetaost, smuldret
  • frisk estragon
  • frisk oregano
  • frisk rosmarin
  • revet ost , feks Mozarella
  • revet parmesan
  • 1 liten boks matfløte
  • 1/2 boks gresk yoghurt
  • salt og pepper
  • Brødrasp/ panko

Fremgangsmåte:

  • Kok pastaen al dente og avkjøl
  • Del opp grønnsakene
  • Ha pastaen over i et ildfast fat
  • legg grønnsaker og urter over
  • Fjern skinnet på laksen og riv den i mindre stykker
  • Legg den over i det ildfaste fatet
  • Vend fisk, pasta og grønnsaker sammen
  • Smak til med salt og pepper
  • Bland fløte, yoghurt og sitronsaft og hell over, bland godt sammen
  • Dryss over revet ost og parmesan
  • Dryss til slutt over brødrasp eller panko
  • Stek i forvarmet ovn, 200 grader, til osten er gylllen og sprø, ca 20-30 minutter
  • Serveres med salat og tzatziki
 

Tzatziki

 

Ingredienser:

  • 2,5 dl gresk eller tyrkisk yoghurt
  • 1/2 agurk
  • 1/2 ts salt
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1/2 ts pepper

Fremgangsmåte:

  • Riv agurken grovt med et rivjern og ta det over i en bolle
  • Hell på salt
  • La dette stå 30-60 minutter
  • Klem vannet ut av den revne agurken
  • Bland yoghurten med finhakket hvitløk og pepper
  • Tilsett agurken og bland
  • La stå på benken en stund for at smakene skal blande seg.

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *