Shakshuka stammer fra Nord-Afrika og er egentlig en frokostrett. Men for meg er det ikke naturlig å spise en krydret ovnsrett til frokost så jeg foretrekker å bruke den til lunch eller middag.
Retten kan varieres på flere måter, men basisen er en krydret tomatsaus som du kan tilsette det du vil av forskjellige grønnsaker. Og vil du ikke ha den vegetarisk kan du også tilsette pølsebiter eller kjøttboller.
I denne utgaven har jeg valgt å tilsette fetaost, oliven og frisk basilikum. Det smaker kjempegodt, bare prøv.
Ingredienser:
- Olivenolje
- 1 løk, hakket
- 1/2 søt, rød paprika i små biter
- 3 hvitløkfedd, hakket
- 1 liten rød chili, hakket
- 1 boks gode hakkede tomater
- 2 ss tomatpuré
- 1 ts spisskummin
- 1 ts chiliflak
- 1/2 ts cayennepepper
- 1 ts sukker
- 2 ss hakket fetaost
- 10 oliven uten sten, delt i to
- 1 neve frisk basilikum
- salt og pepper
- Egg – antall etter ønske
Fremgangsmåte:
- Lag tomatsausen ved å surre grønnsakene i pannen til det er mykt
- Tilsett tomater og tomatpuré og bland godt
- Tilsett resten av ingrediensene og smak til med krydder (ikke fetaosten og basilikum)
- La det hele surre ca 5-6 minutter
- Lag groper med en skje i sausen og knekk et egg i hver grop
- Sett formen i ovnen og la det bake 8-10 minutter eller til eggehviten har stivnet
- Servéres rett fra pannen eller i små boller, dryss rikelig med basilikum over
- Servér baguetter eller godt brød ved siden av