Om du er glad i kylling og liker litt spicy mat så bør du prøve denne retten. Du bestemmer selv hvor spicy du vil ha den så her er det ingen grenser.
Retten er rask å tilberede, men det tar litt tid å marinere kyllingen. Tomatsausen bør også småkoke ca 1 time. Men selve arbeidsprosessen er fort gjort.
Tomatsausen:
- 1 rødløk i skiver
- 1 fennikel i skiver
- 3 gulrøtter i små terninger
- 4 hvitløkfedd, hakket
- 1 rød chili uten frø, hakket
- 1 boks knuste tomater
- 1 boks hele cherrytomater
- 2 ss tomatpuré
- 3-4 ss soyasaus
- Salt og pepper
- Grønnsaksfond
- cayennepepper
- chiliflak
- evt litt vann
Fremgangsmåte:
- Del grønnsakene og ha dem i en panne eller gryte med olivenolje
- La grønnsakene surre 10-15 minutter til de er myke og blanke
- Tilsett de øvrige ingrediensene og smak til med krydder
- La surre på ovnen i 50-60 minutter
Kyllingen:
- Kyllingfilét, ca 150-200 gram per person
- 1/2 flaske hoisinsaus eller så mye at det dekker kyllingen
Fremgangsmåte:
- Del kyllingfilétene i skiver og legg dem i en bolle
- Hell over så mye hoisinsaus at det dekker kyllingen
- La dette stå i kjøleskapet i minst 2 timer, men gjerne lenger
- Vend på kyllingen noen ganger under marineringen
- Ha litt olje i pannen og tilsett kyllingen (prøv å skrape av mest mulig av marinaden)
- La kyllingen surre noen minutter
- Tilsett marinaden og surr videre til mesteparten har kokt inn
Retten kan serveres med for eksempel pasta eller ris og en grønn salat ved siden av