I denne retten hadde jeg tenkt å bruke nyfanget fjellørret, men så slo ikke fiskelykken til gitt. Derfor ble det «vanlig» ørret fra fiskedisken i stedet. Smakte utmerket den også. Jeg har blant annet brukt savoyekål som tilbehør, jeg elsker den grønnsaken – spesielt når den er kremet. Salat synes jeg smaker nydelig bestandig, og denne med både frukt og grønnsaker passer utmerket til ørreten. Men du kan selvsagt bruke den salaten du selv ønsker.
Ingredienser til 4 personer:
ca 750 gram ørret
Kremet savoyekål:
- 1 savoyekål
- 1 løk i skiver
- 3 fedd hvitløk, hakket
- 1/2 purre i skiver
- 3 ss smør
- 2,5 dl kremfløte
- 1 neve frisk dill, hakket
Fremgangsmåte
- Del savoyekålen i skiver etter at du har skåret vekk den tykke stilken
- Legg den i et dørslag, dryss på salt og skyll den nøye i rennende vann
- Smelt smør og tilsett løk og hvitløk
- La dette surre noen minutter
- Tilsett fløten
- Tilsett savoyekål og purre
- La dette småkoke 10-12 minutter til kålen er myk
- Tilsett dill på slutten
- Smak til med salt og pepper
Fruktsalat:
- 1 avocado, delt i biter
- 1 kurv jordbær, delt i biter
- 1 moden mango, delt i biter
- 2 vårløk i ringer
- saft av 1/2 sitron
- 1 neve basilikum, hakket
- 1 neve bladpersille, hakket
- noen stilker med dill
- salt og pepper
Fremgangsmåte salat:
- Fordel alle grønnsakene på et fat
- Press over sitronsaft
- Dryss over havsalt og nykvernet pepper
- Hell over dressing olivenolje, gjerne Olivers med sitron og balsamicoeddik
