Ørret med kremet savoyekål og fruktsalat

IMG 4729

I denne retten hadde jeg tenkt å bruke nyfanget fjellørret, men så slo ikke fiskelykken til gitt. Derfor ble det «vanlig» ørret fra fiskedisken i stedet. Smakte utmerket den også. Jeg har   blant annet brukt savoyekål som tilbehør, jeg elsker den grønnsaken – spesielt når den er kremet. Salat synes jeg smaker nydelig bestandig, og denne med både frukt og grønnsaker passer utmerket til ørreten. Men du kan selvsagt bruke den salaten du selv ønsker.

Ingredienser til 4 personer:

ca 750 gram ørret

 

Kremet savoyekål:

  • 1 savoyekål
  • 1 løk i skiver
  • 3 fedd hvitløk, hakket
  • 1/2 purre i skiver
  • 3 ss smør
  • 2,5 dl kremfløte
  • 1 neve frisk dill, hakket

 

Fremgangsmåte

  • Del savoyekålen i skiver etter at du har skåret vekk den tykke stilken
  • Legg den i et dørslag, dryss på salt og skyll den nøye i rennende vann
  • Smelt smør og tilsett løk og hvitløk
  • La dette surre noen minutter
  • Tilsett fløten
  • Tilsett savoyekål og purre
  • La dette småkoke 10-12 minutter til kålen er myk
  • Tilsett dill på slutten
  • Smak til med salt og pepper

 

Fruktsalat:

  • 1 avocado, delt i biter
  • 1 kurv jordbær, delt i biter
  • 1 moden mango, delt i biter
  • 2 vårløk i ringer
  • saft av 1/2 sitron
  • 1 neve basilikum, hakket
  • 1 neve bladpersille, hakket
  • noen stilker med dill
  • salt og pepper

Fremgangsmåte salat:

  • Fordel alle grønnsakene på et fat
  • Press over sitronsaft
  • Dryss over havsalt og nykvernet pepper
  • Hell over dressing olivenolje, gjerne Olivers med sitron og balsamicoeddik
IMG 4732

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *