Så kan jeg endelig spise favorittfisken min igjen 🙂 Man skal jo helst ikke spise torsk i måneder som ikke har bokstaven R i navnet, men nå er det oktober og fritt fram heldigvis.
Denne retten er veldig enkel og rask siden både fisk, grønnsaker og poteter bakes i ovnen samtidig. Jeg hadde ingen saus til denne retten, det var unødvendig synes jeg. Men om jeg skulle hatt noe ville jeg valgt soyasmør – det smaker så godt til torsk.
Ingredienser:
- Renskåret torskefilét, ca 200 gram per person
- Morene- eller små mandelpoteter delt i to
- 4 gulrøtter i skiver
- 2 sjalottløk i kløfter
- 4 hvitløkfedd, hakket
- 1/2 squash i biter
- 10-12 cherrytomater, delt i to
- 5 sjampinjonger i biter
- 3 skiver bacon i biter
- Rapsolje
- Salt og pepper
- Timian
- 1/2 sitron i båter
Fremgangsmåte:
- Ha poteter, løk og gulrøtter i en ildfast form
- Hell over rapsolje og krydre med salt, pepper og timian
- Sett i ovnen og bak dette i 35 minutter
- Mens grønnsakene bakes i ovnen deler du torskefiléten i stykker og drysser på salt
- La den ligge med saltet i ca 10 inutter før du tørker det av
- Krydre så med salt og pepper
- Legg torsken i et ildfast fat og legg sitronbåter rundt fisken
- Ta grønnsakene ut av ovnen og tilsett tomater og squash
- Sett tilbake i ovnen sammen med fiskeformen
- Bak dette i ovnen i ca 10 minutter til fisken flaker seg og grønnsakene er møre
- Imens steker du sjampinjong i en panne sammen med bacon og hvitløk
- Anrett på tallerken med ruccolasalat.